Profile International focust op de verdere ontwikkeling van het Profile-concept voor de Nederlandse en Belgische markt, waarbij de ondersteuning van de aangesloten ondernemers centraal staat. Kernactiviteit van Profile is professionele bandenservice voor trucks en personenauto’s, in combinatie met auto-onderhoud voor alle merken personen- en bestelwagens. Onder de naam Profile Euroservice wordt een Europese bandenpechservice voor trucks aangeboden.

Het merk Profile Car & Tyreservice past volgens het bedrijf bij zijn groeiambities op de consumenten- en leasemarkt. Ook zou de nieuwe naam beter zichtbaar maken dat vele Profile-vestigingen al actief zijn op dit terrein. Naar verwachting zal uiterlijk eind 2016 in alle vestigingen professioneel auto-onderhoud worden aangeboden. Profile beschikt over 185 vestigingen in Nederland en 45 in België.