Speedy maakte van 1999 tot 2011 onderdeel uit van Kwik-Fit maar werd in dat laatste jaar in een management buy-out overgenomen door de huidige eigenaar Jacques Le Foll.

Speedy telt momenteel in Frankrijk 478 vestigingen maar wil dat snel naar boven de 500 uitbreiden. Bridgestone ziet in de keten een uitstekende mogelijkheid om de afzet van banden op de Franse markt op te voeren. Het voorbeeld is Michelin dat eigenaar is van de 370 onderhoudscentra van Euromaster en op die manier 2,5 miljoen banden per jaar verkoopt. Voor Speedy zou overname door een multinational als Bridgestone betekenen dat het meer aandacht kan besteden aan de strategische uitbouw richting elektronische dienstverlening. Beide bedrijven zouden volgens de Franse zakenkrant Les Echos al enige tijd met elkaar praten. Zelf hebben ze daar tot nu toe niets over naar buiten gebracht. De krant voegt er aan toe dat de automobilist mogelijk van de zwaardere concurrentie tussen Michelin en Bridgestone kan profiteren doordat een prijzenslag kan ontstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding