Garageformules zijn populair in Nederland, leren we onder andere uit de Garageformule Top-40 van Aumacon. Niet alleen maken steeds meer universeel autobedrijven de overstap naar een formule, ook een toenemend aantal autodealers ziet hierin een welkome uitbreiding van haar mogelijkheden. Branchebreed wordt steeds vaker de noodzaak voor samenwerking en schaalvergroting ingezien. "Het volledig zelfstandig en onafhankelijk autobedrijf gaat stilaan verdwijnen", concludeerde Aumacon-directeur Clem Dickmann destijds.

Bosch Car Service telt nu 400 partners. De nummer twee, Vakgarage (246 vestigingen) komt echter naderbij. De derde plaats in de ranglijst wordt gedeeld door KwikFit en Profile Car & Tyreservice; beide formules zagen hun deelnemersaantal het afgelopen jaar licht dalen tot 179 vestigingen.
Alle Bosch Car Service bedrijven zijn sinds begin dit jaar Erkend Duurzaam gecertificeerd.