Premio is een franchiseformule met meer dan zeshonderd aangesloten bandenspecialisten en garages in tien landen. De franchisenemers zijn zelfstandige ondernemers. Zij verzorgen banden- en onderhoudsservices voor particuliere auto’s, lease- en fleetwagens van elk type. “De Premio-franchiseformule focust zich op de ontwikkeling en versterking van de lokale bandenspecialisten en garages. Het Start-Up-concept past perfect in deze waardepropositie”, legt Kenneth Vingerhoed, Retail Development Manager, uit.

Kapitaal en knowhow

Een bedrijf opstarten en uitbouwen vergt kapitaal en knowhow. Vaak kunnen (startende) ondernemers door de kleine omvang van hun bedrijf of beperkte middelen nog niet toetreden tot een franchiseformule. “Juist op het moment dat ze advies en (financiële) ondersteuning het meest nodig hebben. Om beloftevolle ondernemers toch vanaf dag één te kunnen ondersteunen, hebben we daarom het Premio Start-Up-concept uitgewerkt.”

Een Start-Up-ondernemer krijgt tijdens een inloopfase van maximaal drie jaar de tijd om zich te ontplooien en te groeien naar een vestiging die beantwoordt aan de vereisten van een Premio-vestiging. De ondernemer kan wel tijdens deze periode rekenen op de Premio-bouwstenen die bij het franchisesysteem horen. Premio levert inkoopondersteuning, systemen, marketing- en verkoopondersteuning, rapporteringen, bedrijfsadvies en toegang tot de zakelijke (lease)markt.

Primeur voor Van Berkel

De eerste Start-Up vestiging is Autobedrijf Van Berkel uit Steenwijk. Na een geschiedenis die startte in 1995, besloot Nick van Berkel in 2019 de zaak van zijn vader Leo over te nemen en als banden- en autoservicebedrijf verder te gaan als Uw Bandenspecialist. Leo was voorheen ondermeer zelfstandig actief onder de Profile-paraplu en kortstondig aangesloten bij Eurorepar. Begin dit jaar is er gestart met een nieuw te bouwen locatie naast het huidige pand.

“De huidige locatie is tijdelijk en ondanks dat we daar onze service naar tevredenheid kunnen verrichten, kent het zijn beperkingen. Wij denken dat we op de nieuwe locatie onze privé- en zakelijke rijders nog beter van dienst kunnen zijn. Dankzij het Premio Start-Up-concept kan ik nu al tot het Premio-netwerk toetreden en krijg ik tot drie jaar de tijd om met mijn bedrijf te groeien en te ontwikkelen als Premio. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met andere Premio-ondernemers.”