Koopman Logistics: ‘Voortaan ook een unieke totaaloplossing in de Belgische automotive sector’

brand story

Koopman Logistics is in Nederland bekend vanwege zijn logistieke activiteiten. Het familiebedrijf dat bijna 100 jaar geleden begon in het Groningse Noordhorn, groeit verder en vestigt zich nu ook in België. Het operationele hoofdkwartier is in Genk, op een terrein van 100.000 vierkante meter.

“Het grote voordeel van deze vestigingsplaats is dat het centraal gelegen is in de Benelux. We zijn er erg trots op, want alles is nieuw en vanwege de ruimte uitermate geschikt voor het verwerken van grote volumes. We kunnen er heel efficiënt werken en alle processen optimaal invullen”, aldus Mark van der Lingen, Sales Director Automotive. Hij vervolgt: “Voor dit project zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met VAB Fleet Services, die al jaren een belangrijke speler is op de Belgische markt voor PDI-werkzaamheden, remarketing services, pool management, logistiek, operationeel fleet beheer en alle aanverwante diensten. Op termijn zullen we aan een honderdtal medewerkers een fulltime job geven.”

‘One stop solution’

“De diensten in Genk omvatten een combinatie van het transporteren van auto’s, het afleveringsklaar maken van nieuwe en gebruikte auto’s, korte of langdurige opslag, remarketing van tweedehands, ex-lease of huurauto’s en fleetmanagement. Een totaaloplossing, dankzij het ‘one stop solution’ principe dat we hanteren” aldus Mark van der Lingen, die nog even toelicht: “De voertuigen worden aan het einde van het contract gereinigd, opgeslagen en vanuit elke hoek gefotografeerd, voordat ze weer op de tweedehandsmarkt worden gebracht. Koopman biedt vandaag met zijn integrale dienstverlening en korte doorlooptijden een belangrijke toegevoegde waarde op de Nederlandse, Duitse en nu ook Belgische markt.”

Dit artikel verscheen in het thema Driving Business van AM september 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Koopman Logistics: ‘Voortaan ook een unieke totaaloplossing in de Belgische automotive sector’ - Automobielmanagement.nl

Koopman Logistics: ‘Voortaan ook een unieke totaaloplossing in de Belgische automotive sector’

brand story

Koopman Logistics is in Nederland bekend vanwege zijn logistieke activiteiten. Het familiebedrijf dat bijna 100 jaar geleden begon in het Groningse Noordhorn, groeit verder en vestigt zich nu ook in België. Het operationele hoofdkwartier is in Genk, op een terrein van 100.000 vierkante meter.

“Het grote voordeel van deze vestigingsplaats is dat het centraal gelegen is in de Benelux. We zijn er erg trots op, want alles is nieuw en vanwege de ruimte uitermate geschikt voor het verwerken van grote volumes. We kunnen er heel efficiënt werken en alle processen optimaal invullen”, aldus Mark van der Lingen, Sales Director Automotive. Hij vervolgt: “Voor dit project zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met VAB Fleet Services, die al jaren een belangrijke speler is op de Belgische markt voor PDI-werkzaamheden, remarketing services, pool management, logistiek, operationeel fleet beheer en alle aanverwante diensten. Op termijn zullen we aan een honderdtal medewerkers een fulltime job geven.”

‘One stop solution’

“De diensten in Genk omvatten een combinatie van het transporteren van auto’s, het afleveringsklaar maken van nieuwe en gebruikte auto’s, korte of langdurige opslag, remarketing van tweedehands, ex-lease of huurauto’s en fleetmanagement. Een totaaloplossing, dankzij het ‘one stop solution’ principe dat we hanteren” aldus Mark van der Lingen, die nog even toelicht: “De voertuigen worden aan het einde van het contract gereinigd, opgeslagen en vanuit elke hoek gefotografeerd, voordat ze weer op de tweedehandsmarkt worden gebracht. Koopman biedt vandaag met zijn integrale dienstverlening en korte doorlooptijden een belangrijke toegevoegde waarde op de Nederlandse, Duitse en nu ook Belgische markt.”

Dit artikel verscheen in het thema Driving Business van AM september 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg