Dit is een van de meest gerenommeerde onderzoeken naar de betrouwbaarheid van auto’s ter wereld. J.D. Power onderzoekt de kwaliteit van voertuigen na drie jaar autorijden. Onder meer de Toyota Yaris, Urban Cruiser, RAV4, Prius, Corolla, Lexus RX-serie en de Lexus LS-serie vielen in de prijzen.

Lexus scoort sterk in het J.D. Power-onderzoek. Zo hebben Lexus-rijders na drie jaar autorijden gemiddeld slechts 0,86 defecten. Het merk behaalt hiermee de eerste positie.

Ook Toyota blijkt zijn betrouwbare naam waar te maken met 1,04 defecten, goed voor een eerste plaats in de categorie non-premium merken en een derde plaats algemeen. Berijders van Scion hebben ook weinig problemen; gemiddeld 1,11 defecten na drie jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding