Robert Doornbos: ‘Je moet willen winnen. Dat geldt in de F1 en in een autobedrijf’

“Door de desastreuze fout van de Ferrari-monteur bij de bandenwissel tijdens de Grand Prix van Amerika kan het Italiaanse F1-team miljoenen aan TV-gelden mislopen”, schetst Robert Doornbos, F1-analist en voormalig F1-coureur. “De dealer kan een klant kwijtraken als een monteur een serieuze blunder maakt bij een onderhoudsbeurt of reparatie.”

Robert Doornbos: ‘Je moet willen winnen. Dat geldt in de F1 en in een autobedrijf’

Een ondernemer in de automotive kan veel leren van de processen in de Formule 1, betoogt de voormalig Formule 1-coureur (11 grand prix’) voor Minardi en Red Bull Racing. "Zo’n mislukte bandenwissel bij Ferrari laat zien dat iedereen belangrijk is in een team. Alles moet kloppen en iedereen moet zich bewust zijn van zijn rol. Dat is in een F1-team zo, maar ook in de werkplaats van een autobedrijf."

In de Formule 1 lijkt het te draaien om techniek, maar niets is minder waar, zo ontdekte Doornbos toen hij vanuit andere raceklassen in de F1 terecht kwam. "Ik was onder de indruk van het ongelooflijk hoge niveau van de mensen. Om te kunnen presteren in de F1 heb je de beste mensen nodig. Op alle niveaus. En zo is het ook in een autobedrijf."

Tijdens het Driving Business After Market congres van Automobiel Management in DeFabrique in Utrecht vertelt Robert Doornbos rijkelijk over zijn eigen ervaringen in de Formule 1 en zijn racecarrière in Amerika in de Champcar en Indycars. En natuurlijk zoomt de F1 insider in op het fenomeen Max Verstappen.

"Max is het type coureur dat eens in de zoveel jaar voorbij komt. Maar een coureur in de F1 kan het niet alleen. Zonder team is Max nergens. Alles staat of valt met teamwork, discipline en efficiency. Je moet samen willen winnen. Een wet die geldt in de F1, maar ook in het autobedrijf."

Deelname aan Driving Business Aftermarket is gratis!

Het volledige programma van 9 november vindt u hier.

Inschrijven (gratis!) kan via deze link.

 

 

Robert Doornbos: ‘Je moet willen winnen. Dat geldt in de F1 en in een autobedrijf’ - Automobielmanagement.nl

Robert Doornbos: ‘Je moet willen winnen. Dat geldt in de F1 en in een autobedrijf’

“Door de desastreuze fout van de Ferrari-monteur bij de bandenwissel tijdens de Grand Prix van Amerika kan het Italiaanse F1-team miljoenen aan TV-gelden mislopen”, schetst Robert Doornbos, F1-analist en voormalig F1-coureur. “De dealer kan een klant kwijtraken als een monteur een serieuze blunder maakt bij een onderhoudsbeurt of reparatie.”

Robert Doornbos: ‘Je moet willen winnen. Dat geldt in de F1 en in een autobedrijf’

Een ondernemer in de automotive kan veel leren van de processen in de Formule 1, betoogt de voormalig Formule 1-coureur (11 grand prix’) voor Minardi en Red Bull Racing. "Zo’n mislukte bandenwissel bij Ferrari laat zien dat iedereen belangrijk is in een team. Alles moet kloppen en iedereen moet zich bewust zijn van zijn rol. Dat is in een F1-team zo, maar ook in de werkplaats van een autobedrijf."

In de Formule 1 lijkt het te draaien om techniek, maar niets is minder waar, zo ontdekte Doornbos toen hij vanuit andere raceklassen in de F1 terecht kwam. "Ik was onder de indruk van het ongelooflijk hoge niveau van de mensen. Om te kunnen presteren in de F1 heb je de beste mensen nodig. Op alle niveaus. En zo is het ook in een autobedrijf."

Tijdens het Driving Business After Market congres van Automobiel Management in DeFabrique in Utrecht vertelt Robert Doornbos rijkelijk over zijn eigen ervaringen in de Formule 1 en zijn racecarrière in Amerika in de Champcar en Indycars. En natuurlijk zoomt de F1 insider in op het fenomeen Max Verstappen.

"Max is het type coureur dat eens in de zoveel jaar voorbij komt. Maar een coureur in de F1 kan het niet alleen. Zonder team is Max nergens. Alles staat of valt met teamwork, discipline en efficiency. Je moet samen willen winnen. Een wet die geldt in de F1, maar ook in het autobedrijf."

Deelname aan Driving Business Aftermarket is gratis!

Het volledige programma van 9 november vindt u hier.

Inschrijven (gratis!) kan via deze link.