Onderzoek datalek RDC bijna afgerond

Het onderzoek naar het datalek bij RDC is bijna afgerond. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door cybersecurity experts van Fox-IT die door RDC direct na het bekend worden van het cyberincident in huis zijn gehaald om samen met het bedrijf zelf (forensisch) onderzoek te doen naar de toedracht.

Leasemaatschappijen getroffen door datalekken

“Zij zijn op dit moment bezig met de afronding van hun onderzoek. Zodra dat onderzoek afgerond is, komen we met een nieuw bericht.’’Dat meldt RDC in een tussentijdse mededeling. Op woensdag 24 maart meldde de NOS dat er op internet voertuig- en persoonsgegevens te koop stonden die mogelijkerwijs afkomstig zouden zijn van RDC. “Uit het onderzoek dat wij direct opstartten, bleek dat de gegevens inderdaad tot de tool CaRe-Mail van RDC te herleiden waren.’’

Aangifte

RDC heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft ook haar klanten zo goed mogelijk geïnformeerd en ondersteund, ook over het doen van een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. “De autobedrijven zijn immers de eigenaar van de gegevens van hun klanten. RDC is de verwerker; wij handelen in opdracht van de autobedrijven.’’

Lees ook:
RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang

Onderzoek datalek RDC bijna afgerond - Automobielmanagement.nl

Onderzoek datalek RDC bijna afgerond

Het onderzoek naar het datalek bij RDC is bijna afgerond. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door cybersecurity experts van Fox-IT die door RDC direct na het bekend worden van het cyberincident in huis zijn gehaald om samen met het bedrijf zelf (forensisch) onderzoek te doen naar de toedracht.

Leasemaatschappijen getroffen door datalekken

“Zij zijn op dit moment bezig met de afronding van hun onderzoek. Zodra dat onderzoek afgerond is, komen we met een nieuw bericht.’’Dat meldt RDC in een tussentijdse mededeling. Op woensdag 24 maart meldde de NOS dat er op internet voertuig- en persoonsgegevens te koop stonden die mogelijkerwijs afkomstig zouden zijn van RDC. “Uit het onderzoek dat wij direct opstartten, bleek dat de gegevens inderdaad tot de tool CaRe-Mail van RDC te herleiden waren.’’

Aangifte

RDC heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft ook haar klanten zo goed mogelijk geïnformeerd en ondersteund, ook over het doen van een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. “De autobedrijven zijn immers de eigenaar van de gegevens van hun klanten. RDC is de verwerker; wij handelen in opdracht van de autobedrijven.’’

Lees ook:
RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang