Eigenaar BCA koopt speedway circuit

Constellation Group, ook eigenaar van BCA, heeft voor zo’n 90 miljoen euro het voormalige Rockingham Motor Speedway circuit in Midden-Engeland gekocht. Het bedrijf wil het circuit om het om te bouwen tot een groot opleidingscentrum voor automonteurs.

BCA Marketplace wordt overgenomen door investeerders

Het complex in Corby heeft ook de capaciteit om 100.000 gebruikte auto’s per jaar verkoopklaar te maken en er 50.000 auto’s te parkeren. Daarmee moet het vooral dienen voor de verdere uitbouw van het vorige jaar gelanceerde B2B-platform voor gebruikte auto’s cinch. Het project zal volgens Constellation Group zorgen voor 500 nieuwe banen.

Opleidingsniveau

De ‘academy’, die volgend jaar de deuren moet openen, wordt ontwikkeld tot een toonaangevende faciliteit voor de training van hoogopgeleide monteurs, kwaliteitsinspecteurs en ondersteunende staf. Constellation Group zegt daarmee in te spelen op de plannen van de Britse regering om het opleidingsniveau drastisch op te vijzelen. “De ontwikkeling van dit terrein zal monteurservaring terugbrengen naar Rockingham racecircuit, dat in 2001 door de Koningin werd geopend, gastheer was voor een reeks auto-evenementen waaronder het British Touring Car Championship, stock-car en single-seater races en motorshows.’

Nieuwe stap

Avril Palmer-Baunack, uitvoerend Chairman van Constellation Automotive Group: “Deze investering is een prachtige nieuwe stap in de ontwikkeling van Constellation Automotive Group en de groei van cinch. We zijn enthousiast dat we nieuwe banen kunnen scheppen terwijl de ontwikkeling van de academie ervoor zorgt dat cinch beschikt over de best opgeleide mensen in de sector. Door al snel na de start in infrastructuur te investeren verzekeren we dat cinch zal kunnen profiteren van de veranderende consumententrends en meer auto’s zal kunnen verkopen voor derde partijen zoals dealers, fabrikanten of leasebedrijven.’’

Lees ook:
BCA: ‘Zuinige occasions blijven ook tijdens tweede lockdown in trek’

Eigenaar BCA koopt speedway circuit - Automobielmanagement.nl

Eigenaar BCA koopt speedway circuit

Constellation Group, ook eigenaar van BCA, heeft voor zo’n 90 miljoen euro het voormalige Rockingham Motor Speedway circuit in Midden-Engeland gekocht. Het bedrijf wil het circuit om het om te bouwen tot een groot opleidingscentrum voor automonteurs.

BCA Marketplace wordt overgenomen door investeerders

Het complex in Corby heeft ook de capaciteit om 100.000 gebruikte auto’s per jaar verkoopklaar te maken en er 50.000 auto’s te parkeren. Daarmee moet het vooral dienen voor de verdere uitbouw van het vorige jaar gelanceerde B2B-platform voor gebruikte auto’s cinch. Het project zal volgens Constellation Group zorgen voor 500 nieuwe banen.

Opleidingsniveau

De ‘academy’, die volgend jaar de deuren moet openen, wordt ontwikkeld tot een toonaangevende faciliteit voor de training van hoogopgeleide monteurs, kwaliteitsinspecteurs en ondersteunende staf. Constellation Group zegt daarmee in te spelen op de plannen van de Britse regering om het opleidingsniveau drastisch op te vijzelen. “De ontwikkeling van dit terrein zal monteurservaring terugbrengen naar Rockingham racecircuit, dat in 2001 door de Koningin werd geopend, gastheer was voor een reeks auto-evenementen waaronder het British Touring Car Championship, stock-car en single-seater races en motorshows.’

Nieuwe stap

Avril Palmer-Baunack, uitvoerend Chairman van Constellation Automotive Group: “Deze investering is een prachtige nieuwe stap in de ontwikkeling van Constellation Automotive Group en de groei van cinch. We zijn enthousiast dat we nieuwe banen kunnen scheppen terwijl de ontwikkeling van de academie ervoor zorgt dat cinch beschikt over de best opgeleide mensen in de sector. Door al snel na de start in infrastructuur te investeren verzekeren we dat cinch zal kunnen profiteren van de veranderende consumententrends en meer auto’s zal kunnen verkopen voor derde partijen zoals dealers, fabrikanten of leasebedrijven.’’

Lees ook:
BCA: ‘Zuinige occasions blijven ook tijdens tweede lockdown in trek’