Vakgarage blijft groeien, drie nieuwe vestigingen erbij

Vakgarage blijft verder groeien. Drie autobedrijven hebben zich aangesloten bij de onafhankelijke garageformule. Het gaat om Vakgarage Simonis (Vianen), Vakgarage Hink (Oudkarspel) en Vakgarage Het Autohuis (Zaandam).

Hoewel automobilisten minder zijn gaan rijden, heeft Vakgarage geen last van de coronacrisis wat betreft de aftersales, liet Vishal Durgaram, voorzitter van de Stichting Vakgarage, eerder weten aan Automobiel Management. “Dat heeft te maken met de klantenmix, een paar jaar geleden zijn we gaan inzetten op de zakelijke markt. In dat segment zijn we de afgelopen drie jaar flink gegroeid, waardoor de afname als gevolg van het teruggelopen particuliere segment werd gecompenseerd.” Ook het aantal vestigingen groeide afgelopen jaar.

Extra diensten

Durgaram ziet dat leasemaatschappijen steeds vaker voor universele bedrijven kiezen. “We hebben 150 Vakgarage Professional-vestigingen die zich hebben gecommitteerd aan onze afspraken met leasemaatschappijen”, aldus Durgaram. “Denk aan een haal- en brengservice, een wachtruimte met wifi en goede koffie. Maar ook aan diagnoseapparatuur waarmee ook de nieuwste modellen geserviced kunnen worden.”

Lees ook:

Vakgarage blijft groeien, drie nieuwe vestigingen erbij - Automobielmanagement.nl

Vakgarage blijft groeien, drie nieuwe vestigingen erbij

Vakgarage blijft verder groeien. Drie autobedrijven hebben zich aangesloten bij de onafhankelijke garageformule. Het gaat om Vakgarage Simonis (Vianen), Vakgarage Hink (Oudkarspel) en Vakgarage Het Autohuis (Zaandam).

Hoewel automobilisten minder zijn gaan rijden, heeft Vakgarage geen last van de coronacrisis wat betreft de aftersales, liet Vishal Durgaram, voorzitter van de Stichting Vakgarage, eerder weten aan Automobiel Management. “Dat heeft te maken met de klantenmix, een paar jaar geleden zijn we gaan inzetten op de zakelijke markt. In dat segment zijn we de afgelopen drie jaar flink gegroeid, waardoor de afname als gevolg van het teruggelopen particuliere segment werd gecompenseerd.” Ook het aantal vestigingen groeide afgelopen jaar.

Extra diensten

Durgaram ziet dat leasemaatschappijen steeds vaker voor universele bedrijven kiezen. “We hebben 150 Vakgarage Professional-vestigingen die zich hebben gecommitteerd aan onze afspraken met leasemaatschappijen”, aldus Durgaram. “Denk aan een haal- en brengservice, een wachtruimte met wifi en goede koffie. Maar ook aan diagnoseapparatuur waarmee ook de nieuwste modellen geserviced kunnen worden.”

Lees ook: