VW, Pon en investeerder Attestor Limited legden in juli na een eerste mislukte poging een verhoogd bod op Europcar op tafel. De bedrijven zijn bereid 50 cent per aandeel Europcar te betalen waarmee aan de autoverhuurder een prijskaartje hangt van 2,5 miljard euro. Het bod is geaccepteerd door de directie van de Franse onderneming en ook door een aantal grootaandeelhouders.

Pon

Uit de stukken blijkt onder meer dat Pon Holdings B.V. 7 procent van Green Mobility Holding bezit. Volkswagen Group heeft 66 procent in handen terwijl de rest behoort bij een Iers dochterbedrijf van Attestor Limited. Dat laatste bedrijf is al grootaandeelhouder van Europcar en gaat volledig akkoord met de overname. Pon is verder in alle stadia nauw betrokken geweest bij de onderhandelingen met Europcar.

Pon wordt in het 60 pagina’s tellende document omschreven als ‘een wereldwijde speler in mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen.’ “Pon is de grootste importeur van personenauto’s in Nederland en heeft een sterke positie in de Verenigde Staten. Pon is ook één van de top 5 fietsfabrikanten.’’

Lees ook:
Volkswagen Groep en Pon nemen Europcar over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding