Deze tweede levering komt na de lancering in Noorwegen en een eerste levering in juni van 100 Tangs SUV aan de 43 dealershowrooms van importeur RSA. “BYD’s streven naar de ‘Europese droom’ gaat door op een strategisch belangrijk moment nu de verkopen van ‘new energy vehicles’ beginnen te stijgen in belangrijke markten in heel Europa. De timing kon niet beter”, aldus Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “We zijn verheugd met de feedback die we hebben ontvangen na de lancering van de Tang SUV in Noorwegen, en dit is nog maar het begin van onze Europese reis.”

Een miljoen

Wereldwijd is BYD naar eigen zeggen een van de eerste fabrikanten die een miljoen elektrische voertuigen produceert. De volledig elektrische Tang SUV heeft standaard vierwielaandrijving. Het bereik is 528 km (WLTP City) en 400 km (WLTP gecombineerd). Er geldt een verlengde batterijgarantie van 8 jaar en 160.000 km.

Lees ook:
BYD lanceert Tang SUV in Noorwegen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding