BYD verscheept duizendste Tang SUV naar Noorwegen

BYD heeft recent een tweede lading van 450 Tangs SUV verscheept naar Noorwegen, het eerste land in Europa waar de Chinese autofabrikant voet aan wal wil krijgen. BYD is van plan om voor het einde van het jaar 1500 exemplaren van deze auto aan Noorwegen te leveren.

Deze tweede levering komt na de lancering in Noorwegen en een eerste levering in juni van 100 Tangs SUV aan de 43 dealershowrooms van importeur RSA. “BYD’s streven naar de ‘Europese droom’ gaat door op een strategisch belangrijk moment nu de verkopen van ‘new energy vehicles’ beginnen te stijgen in belangrijke markten in heel Europa. De timing kon niet beter”, aldus Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “We zijn verheugd met de feedback die we hebben ontvangen na de lancering van de Tang SUV in Noorwegen, en dit is nog maar het begin van onze Europese reis.”

Een miljoen

Wereldwijd is BYD naar eigen zeggen een van de eerste fabrikanten die een miljoen elektrische voertuigen produceert. De volledig elektrische Tang SUV heeft standaard vierwielaandrijving. Het bereik is 528 km (WLTP City) en 400 km (WLTP gecombineerd). Er geldt een verlengde batterijgarantie van 8 jaar en 160.000 km.

Lees ook:
BYD lanceert Tang SUV in Noorwegen

BYD verscheept duizendste Tang SUV naar Noorwegen - Automobielmanagement.nl

BYD verscheept duizendste Tang SUV naar Noorwegen

BYD heeft recent een tweede lading van 450 Tangs SUV verscheept naar Noorwegen, het eerste land in Europa waar de Chinese autofabrikant voet aan wal wil krijgen. BYD is van plan om voor het einde van het jaar 1500 exemplaren van deze auto aan Noorwegen te leveren.

Deze tweede levering komt na de lancering in Noorwegen en een eerste levering in juni van 100 Tangs SUV aan de 43 dealershowrooms van importeur RSA. “BYD’s streven naar de ‘Europese droom’ gaat door op een strategisch belangrijk moment nu de verkopen van ‘new energy vehicles’ beginnen te stijgen in belangrijke markten in heel Europa. De timing kon niet beter”, aldus Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe. “We zijn verheugd met de feedback die we hebben ontvangen na de lancering van de Tang SUV in Noorwegen, en dit is nog maar het begin van onze Europese reis.”

Een miljoen

Wereldwijd is BYD naar eigen zeggen een van de eerste fabrikanten die een miljoen elektrische voertuigen produceert. De volledig elektrische Tang SUV heeft standaard vierwielaandrijving. Het bereik is 528 km (WLTP City) en 400 km (WLTP gecombineerd). Er geldt een verlengde batterijgarantie van 8 jaar en 160.000 km.

Lees ook:
BYD lanceert Tang SUV in Noorwegen