Tesla moet ex-werknemer 137 miljoen dollar betalen wegens racisme

Tesla moet ex-werknemer Owen Diaz 137 miljoen dollar schadevergoeding betalen omdat het niets heeft gedaan aan beschuldigingen van racisme. Dat heeft de jury in een rechtbank in San Francisco bepaald. ‘’Het is fantastisch als één van de rijkste ondernemingen in Amerika afgerekend wordt op de verschrikkelijke omstandigheden voor zwarte mensen in haar fabriek,’’ aldus advocaat Lawrence Organ van Diaz.

Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street

Diaz werkte zes jaar geleden ongeveer een jaar als liftbediende in de Tesla fabriek in Fremont, Californië. Volgens hem spraken een voorman en andere collega’s regelmatig in racistische termen over hem. Andere collega’s verspreiden racistische cartoons van zwarte kinderen door de fabriek of lieten dergelijke teksten achter in de toiletten. Ondanks herhaalde klachten deed Tesla niets om aan dat gedrag een einde te maken, aldus Diaz.

Erger maken

“In plaats van het aanstootgevende gedrag aan te pakken, lieten ze mensen het juist steeds erger maken.’’ Een manager personeelszaken van Tesla minimaliseerde de klachten ook in een interne email: “Hoewel we het er allemaal over eens zijn dat het woord nigger niet geschikt is op de werkvloer, waren we het er ook over eens dat die taal in de meeste gevallen op een vriendelijke manier werd gebruikt.’’ De jury had vier uur nodig om Diaz’ opvatting dat Tesla een vijandige werkomgeving had gecreëerd te aanvaarden.

Lees ook:
Tesla haalt nieuw productierecord

Tesla moet ex-werknemer 137 miljoen dollar betalen wegens racisme - Automobielmanagement.nl

Tesla moet ex-werknemer 137 miljoen dollar betalen wegens racisme

Tesla moet ex-werknemer Owen Diaz 137 miljoen dollar schadevergoeding betalen omdat het niets heeft gedaan aan beschuldigingen van racisme. Dat heeft de jury in een rechtbank in San Francisco bepaald. ‘’Het is fantastisch als één van de rijkste ondernemingen in Amerika afgerekend wordt op de verschrikkelijke omstandigheden voor zwarte mensen in haar fabriek,’’ aldus advocaat Lawrence Organ van Diaz.

Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street

Diaz werkte zes jaar geleden ongeveer een jaar als liftbediende in de Tesla fabriek in Fremont, Californië. Volgens hem spraken een voorman en andere collega’s regelmatig in racistische termen over hem. Andere collega’s verspreiden racistische cartoons van zwarte kinderen door de fabriek of lieten dergelijke teksten achter in de toiletten. Ondanks herhaalde klachten deed Tesla niets om aan dat gedrag een einde te maken, aldus Diaz.

Erger maken

“In plaats van het aanstootgevende gedrag aan te pakken, lieten ze mensen het juist steeds erger maken.’’ Een manager personeelszaken van Tesla minimaliseerde de klachten ook in een interne email: “Hoewel we het er allemaal over eens zijn dat het woord nigger niet geschikt is op de werkvloer, waren we het er ook over eens dat die taal in de meeste gevallen op een vriendelijke manier werd gebruikt.’’ De jury had vier uur nodig om Diaz’ opvatting dat Tesla een vijandige werkomgeving had gecreëerd te aanvaarden.

Lees ook:
Tesla haalt nieuw productierecord