Topman Aston Martin weggestuurd

Tobias Moers is met onmiddellijke ingang weggestuurd als topman van Aston Martin. Hij heeft het bedrijf net twee jaar geleid. Voorheen werkte Moers 26 jaar bij Mercedes-Benz. Bij Aston Martin wordt hij opgevolgd door Amedeo Felisa als CEO en Roberto Fedeli als technisch directeur. Felisa en Fedeli zijn beiden afkomstig van Ferrari.

Moers werd bij Aston Martin binnengehaald nadat bestuursvoorzitter/eigenaar Lawrence Stroll de eigendomsstructuur bij het bedrijf had veranderd. Stroll dankt hem wel voor zijn grote inzet maar het is algemeen bekend dat de twee mannen de laatste tijd ernstig in de clinch lagen over de toekomst van de autofabrikant. Het Britse autobedrijf zou al sinds januari op zoek zijn geweest naar een opvolger.

Verlies

Aston Martin maakte vandaag ook bekend dat het in het eerste kwartaal een operationeel verlies heeft geleden van ruim 56 miljoen euro. Dat verlies was ruim drie keer zo groot als in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel afgeleverde auto’s daalde met 14 procent naar 1.168 terwijl de omzet nog wel 4 procent hoger eindigde op 274,5 miljoen euro. Het autobedrijf gaat gebukt onder een schuldenlast van 1,13 miljard euro terwijl dat een jaar eerder nog 850 miljoen euro was.

Vertouwen

Stroll zegt toch ‘buitengewoon veel vertrouwen te houden in de vooruitzichten op middellange en lange termijn om Aston Martin te transformeren tot meest gewenste ultra-luxe Britse performance merk’. “We blijven grote vooruitgang boeken en zien een buitengewoon sterke vraag naar al onze producten. De sportwagens zijn voor dit jaar uitverkocht en DBX bestellingen liggen 60 procent hoger.’’

Lees ook:
Aston Martin maakt 255 miljoen euro verlies

Reageren
500 tekens over
Topman Aston Martin weggestuurd - Automobielmanagement.nl

Topman Aston Martin weggestuurd

Tobias Moers is met onmiddellijke ingang weggestuurd als topman van Aston Martin. Hij heeft het bedrijf net twee jaar geleid. Voorheen werkte Moers 26 jaar bij Mercedes-Benz. Bij Aston Martin wordt hij opgevolgd door Amedeo Felisa als CEO en Roberto Fedeli als technisch directeur. Felisa en Fedeli zijn beiden afkomstig van Ferrari.

Moers werd bij Aston Martin binnengehaald nadat bestuursvoorzitter/eigenaar Lawrence Stroll de eigendomsstructuur bij het bedrijf had veranderd. Stroll dankt hem wel voor zijn grote inzet maar het is algemeen bekend dat de twee mannen de laatste tijd ernstig in de clinch lagen over de toekomst van de autofabrikant. Het Britse autobedrijf zou al sinds januari op zoek zijn geweest naar een opvolger.

Verlies

Aston Martin maakte vandaag ook bekend dat het in het eerste kwartaal een operationeel verlies heeft geleden van ruim 56 miljoen euro. Dat verlies was ruim drie keer zo groot als in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel afgeleverde auto’s daalde met 14 procent naar 1.168 terwijl de omzet nog wel 4 procent hoger eindigde op 274,5 miljoen euro. Het autobedrijf gaat gebukt onder een schuldenlast van 1,13 miljard euro terwijl dat een jaar eerder nog 850 miljoen euro was.

Vertouwen

Stroll zegt toch ‘buitengewoon veel vertrouwen te houden in de vooruitzichten op middellange en lange termijn om Aston Martin te transformeren tot meest gewenste ultra-luxe Britse performance merk’. “We blijven grote vooruitgang boeken en zien een buitengewoon sterke vraag naar al onze producten. De sportwagens zijn voor dit jaar uitverkocht en DBX bestellingen liggen 60 procent hoger.’’

Lees ook:
Aston Martin maakt 255 miljoen euro verlies