Groen licht voor overname Europcar

Green Mobility Holding, een consortium van de Volkswagen Groep, Pon Holdings en investeringsbedrijf Attestor, heeft van de Europese autoriteiten groen licht gekregen voor de overname van Europcar Mobility Groep. De Franse financiële toezichthouder heeft daarop bepaald dat de aanmelding van aandelen Europcar voor het overnamebod sluit op 10 juni.

‘Met de antitrust goedkeuring heeft Green Mobility Holding een volgende mijlpaal bereikt in het transactieproces. Het doel is om meer dan 90 procent van de aandelen van Europcar Mobility Groep te kopen. Bij de aankondiging waren er al toezeggingen die 68 procent van de aandelen vertegenwoordigden,’ staat in een verklaring van de drie partners in Green Mobility Holding

2,5 miljard euro

Volkswagen Groep, Pon Holding en Attestor hebben eind september 2021 hun bod op tafel gelegd. Dat gebeurde nadat een eerdere overnamepoging van Europcar door Volkswagen zelf was gestrand. Het bod van nu hangt aan de autoverhuurder een prijskaartje van rond de 2,5 miljard euro. Pon Holding heeft een belang van 6,5 procent in Green Mobility Holding, Volkswagen Groep van 66 procent terwijl de rest berust bij Attestor dat al een grote aandeelhouder in Europcar is.

Lees ook:
Green Mobility verlengt bod op Europcar

Reageren
500 tekens over
Groen licht voor overname Europcar - Automobielmanagement.nl

Groen licht voor overname Europcar

Green Mobility Holding, een consortium van de Volkswagen Groep, Pon Holdings en investeringsbedrijf Attestor, heeft van de Europese autoriteiten groen licht gekregen voor de overname van Europcar Mobility Groep. De Franse financiële toezichthouder heeft daarop bepaald dat de aanmelding van aandelen Europcar voor het overnamebod sluit op 10 juni.

‘Met de antitrust goedkeuring heeft Green Mobility Holding een volgende mijlpaal bereikt in het transactieproces. Het doel is om meer dan 90 procent van de aandelen van Europcar Mobility Groep te kopen. Bij de aankondiging waren er al toezeggingen die 68 procent van de aandelen vertegenwoordigden,’ staat in een verklaring van de drie partners in Green Mobility Holding

2,5 miljard euro

Volkswagen Groep, Pon Holding en Attestor hebben eind september 2021 hun bod op tafel gelegd. Dat gebeurde nadat een eerdere overnamepoging van Europcar door Volkswagen zelf was gestrand. Het bod van nu hangt aan de autoverhuurder een prijskaartje van rond de 2,5 miljard euro. Pon Holding heeft een belang van 6,5 procent in Green Mobility Holding, Volkswagen Groep van 66 procent terwijl de rest berust bij Attestor dat al een grote aandeelhouder in Europcar is.

Lees ook:
Green Mobility verlengt bod op Europcar