Nio opent Power Europe Plant in Hongarije

Nio opent volgende maand de Nio Power Europe Plant, de eerste overzeese fabriek van de Chinese autofabrikant in het Hongaarse Pest megye.

De faciliteit met een oppervlakte van zo’n 10.000 vierkante meter gaat dienen als het productie-, service- en R&D-centrum voor de Power-producten en diensten van het merk in Europa. De belangrijkste activiteiten zijn de productie en after-sales service voor batterijwisselstations, de training van NIO-medewerkers en R&D op het gebied van energietoepassingen. Er wordt ook ingezet op de verdere versnelling van de uitrol van NIO Power in Europa en ‘het bereiken van een nog hogere efficiëntie voor de beste eigendomservaring voor Europese NIO-users’, laat het merk weten in een persbericht.

Na het betreden van de Noorse markt gaat NIO in de tweede helft van dit jaar haar modellen en uitgebreide diensten ook aanbieden in Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken. De NIO Power Europe Plant speelt hierbij een belangrijke rol met de bouw van NIO Power Swap-stations ‘die een solide basis vormen voor innovatieve accuwissel- en oplaaddiensten’. In het kader van de komst naar de Nederlandse markt is Nio vorige week ook lid geworden van de RAI Vereniging.

Lees ook:

Chinese Nio lid van RAI Vereniging 

Reageren
500 tekens over
Nio opent Power Europe Plant in Hongarije - Automobielmanagement.nl

Nio opent Power Europe Plant in Hongarije

Nio opent volgende maand de Nio Power Europe Plant, de eerste overzeese fabriek van de Chinese autofabrikant in het Hongaarse Pest megye.

De faciliteit met een oppervlakte van zo’n 10.000 vierkante meter gaat dienen als het productie-, service- en R&D-centrum voor de Power-producten en diensten van het merk in Europa. De belangrijkste activiteiten zijn de productie en after-sales service voor batterijwisselstations, de training van NIO-medewerkers en R&D op het gebied van energietoepassingen. Er wordt ook ingezet op de verdere versnelling van de uitrol van NIO Power in Europa en ‘het bereiken van een nog hogere efficiëntie voor de beste eigendomservaring voor Europese NIO-users’, laat het merk weten in een persbericht.

Na het betreden van de Noorse markt gaat NIO in de tweede helft van dit jaar haar modellen en uitgebreide diensten ook aanbieden in Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken. De NIO Power Europe Plant speelt hierbij een belangrijke rol met de bouw van NIO Power Swap-stations ‘die een solide basis vormen voor innovatieve accuwissel- en oplaaddiensten’. In het kader van de komst naar de Nederlandse markt is Nio vorige week ook lid geworden van de RAI Vereniging.

Lees ook:

Chinese Nio lid van RAI Vereniging