Parts Holding Europe is een West-Europese leider in de onafhankelijke distributie van voertuigonderdelen die aanwezig is in zes landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Spanje, meldt d’Ieteren in een persbericht. Het bedrijf genereerde in het boekjaar 2021 een omzet van 2,0 miljard en een brutowinst (EBITDA) van 246 miljoen. D’Ieteren betaalt de acquisitie uit de liquide middelen die het in kas heeft.

PHE wordt vanaf 1 augustus volledig geconsolideerd. Minderheidsinvesteerders, onder wie management en een aantal partners en onafhankelijke distributeurs, zullen naast D’Ieteren Group in PHE investeren tot een gecombineerd belang van ongeveer 10 procent. D’Ieteren is ook voor 40 procent eigenaar van TVH Parts, de wereldwijde onafhankelijke leider van aftermarket-onderdelen voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. Die onderneming is aanwezig in 26 landen gespreid over alle continenten.

Lees ook:

D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen