Overname grote Britse dealer loopt spaak

De overname van de grootste Britse autodealer Pendragon is spaak gelopen omdat één van de grootste aandeelhouders heeft geweigerd daarmee akkoord te gaan. De grootste aandeelhouder van Pendragon is het Zweedse Hedin, ook eigenaar van Stern, maar Pendragon heeft niet meegedeeld of dat ook de dwarsligger is.

Een paar weken geleden deed de Amerikaanse dealergigant Lithia Motors ook al een bod op Pendragon.Shutterstock (2022)

Hedin heeft eerder volgens Britse bronnen zelf aangeboden Pendragon helemaal in te lijven maar ook die poging is gestrand. Het Zweedse bedrijf heeft regelmatig kritiek op de gang van zaken bij Pendragon en met name ook op de beloning van de topman van dat Britse bedrijf.

Pendragon heeft ‘na een periode van boekenonderzoek van een grote internationale onderneming een bod ontvangen op alle aandelen voor een prijs van 29 pence (34,2 eurocent) per aandeel. Voorwaarde was dat alle grote aandeelhouders daarmee onherroepelijk akkoord moesten gaan. Het bestuur van Pendragon heeft de sterke steun ontvangen van vier van die aandeelhouders maar kon niet engageren met één van hen waardoor, gegeven dit gebrek aan zekerheid, de bieder haar bod heeft ingetrokken en beide partijen de discussies hebben beëindigd,’ aldus een mededeling aan de beurs.

Lees ook:

Britse Pendragon wijst overnamebod Hedin af 

Overname grote Britse dealer loopt spaak - Automobielmanagement.nl

Overname grote Britse dealer loopt spaak

De overname van de grootste Britse autodealer Pendragon is spaak gelopen omdat één van de grootste aandeelhouders heeft geweigerd daarmee akkoord te gaan. De grootste aandeelhouder van Pendragon is het Zweedse Hedin, ook eigenaar van Stern, maar Pendragon heeft niet meegedeeld of dat ook de dwarsligger is.

Een paar weken geleden deed de Amerikaanse dealergigant Lithia Motors ook al een bod op Pendragon.Shutterstock (2022)

Hedin heeft eerder volgens Britse bronnen zelf aangeboden Pendragon helemaal in te lijven maar ook die poging is gestrand. Het Zweedse bedrijf heeft regelmatig kritiek op de gang van zaken bij Pendragon en met name ook op de beloning van de topman van dat Britse bedrijf.

Pendragon heeft ‘na een periode van boekenonderzoek van een grote internationale onderneming een bod ontvangen op alle aandelen voor een prijs van 29 pence (34,2 eurocent) per aandeel. Voorwaarde was dat alle grote aandeelhouders daarmee onherroepelijk akkoord moesten gaan. Het bestuur van Pendragon heeft de sterke steun ontvangen van vier van die aandeelhouders maar kon niet engageren met één van hen waardoor, gegeven dit gebrek aan zekerheid, de bieder haar bod heeft ingetrokken en beide partijen de discussies hebben beëindigd,’ aldus een mededeling aan de beurs.

Lees ook:

Britse Pendragon wijst overnamebod Hedin af