Emil Frey ‘doet’ Great Wall Motor in Duitsland

De Emil Frey Gruppe gaat de verkoop en andere activiteiten van het Chinese merk Great Wall Motors GWM verzorgen in Duitsland. GWM wil komende herfst al met twee merken, Ora en Wey, de Duitse markt betreden. De aankondiging volgt op het bericht dat Hedin Mobility de Duitse zaken gaat regelen voor een andere Chinese autofabrikant, BYD.

Emil Frey gaat de expertise op het gebied van import, distributie, logistiek en aftersales voor de auto’s van GWM regelen en daarbij ook nieuwe formats voor de vermarkting van de merken ondersteunen, hebben beide bedrijven bekend gemaakt. “Toen we begin 2020 voor een eerste gesprek het topmanagement van GWM ontmoetten, waren we direct overtuigd van de technische reikwijdte en kwaliteit van de voertuigen,” zegt Wolfgang Kopplin, lid van de bedrijfsleiding van Emil Frey Gruppe. “Voor GWM is dit een mijlpaal op de weg naar Europa. Deze samenwerking met Emil Frey zet het pad uit voor onze intrede op de markt en voor de weg naar onze klanten die in afwachting zijn van onze voertuigen,” voegt Xiangjun Meng, hoofd Europe Market bij GWM toe.

Great Wall Motors kondigde vorig jaar tijdens de IAA Mobility in München haar komst naar Europa aan. Het bedrijf hoopt tijdens de motorshow van Parijs dit najaar meerdere nieuwe modellen te tonen. De al in 1984 opgerichte onderneming werkt onder een aantal verschillende automerken en telt alles bij elkaar meer dan 100 dochterbedrijven.

Lees ook:

Hedin dealer BYD in Duitsland en Zweden 

Reageren
500 tekens over
Emil Frey ‘doet’ Great Wall Motor in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Emil Frey ‘doet’ Great Wall Motor in Duitsland

De Emil Frey Gruppe gaat de verkoop en andere activiteiten van het Chinese merk Great Wall Motors GWM verzorgen in Duitsland. GWM wil komende herfst al met twee merken, Ora en Wey, de Duitse markt betreden. De aankondiging volgt op het bericht dat Hedin Mobility de Duitse zaken gaat regelen voor een andere Chinese autofabrikant, BYD.

Emil Frey gaat de expertise op het gebied van import, distributie, logistiek en aftersales voor de auto’s van GWM regelen en daarbij ook nieuwe formats voor de vermarkting van de merken ondersteunen, hebben beide bedrijven bekend gemaakt. “Toen we begin 2020 voor een eerste gesprek het topmanagement van GWM ontmoetten, waren we direct overtuigd van de technische reikwijdte en kwaliteit van de voertuigen,” zegt Wolfgang Kopplin, lid van de bedrijfsleiding van Emil Frey Gruppe. “Voor GWM is dit een mijlpaal op de weg naar Europa. Deze samenwerking met Emil Frey zet het pad uit voor onze intrede op de markt en voor de weg naar onze klanten die in afwachting zijn van onze voertuigen,” voegt Xiangjun Meng, hoofd Europe Market bij GWM toe.

Great Wall Motors kondigde vorig jaar tijdens de IAA Mobility in München haar komst naar Europa aan. Het bedrijf hoopt tijdens de motorshow van Parijs dit najaar meerdere nieuwe modellen te tonen. De al in 1984 opgerichte onderneming werkt onder een aantal verschillende automerken en telt alles bij elkaar meer dan 100 dochterbedrijven.

Lees ook:

Hedin dealer BYD in Duitsland en Zweden