De Burgh won de titel in een landelijke wedstrijd met leerbedrijven uit achttien branches. Een jury van deskundigen, ingesteld door het ministerie van OCW en de landelijke Kenniscentra, noemde de winnaar een onderneming waar "de gehele bedrijfsvoering is ingericht op ontwikkeling van mensen". De Burgh was als kandidaat namens de autobranche voorgedragen door Innovam. Het bedrijf geeft jaarlijks rond de twintig MBO-leerlingen naast een baan ook de kans hun opleiding af te ronden. Ook wordt een wisselend aantal stagiairs begeleid. Leerlingen van alle niveaus kunnen in het bedrijf terecht en krijgen hun eigen leermeester, die werkorders selecteert en de leerling persoonlijk begeleidt. Vijf werknemers hebben de rol van leermeester. Zij worden ondersteund door een adviseur van Innovam. André ter Weele, algemeen directeur van Innovam: “De Burgh weet jonge mensen te interesseren voor onze branche. Dat is essentieel om de instroom van kwalitatief goede medewerkers op peil te houden.” De prijs voor het beste leerbedrijf wordt sinds 1996 uitgereikt door het ministerie van OCW in samenwerking met achttien Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Deze centra werven per branche de leerbedrijven en dragen een kandidaat voor. Vlnr: Marco Lennards (alg. dir. De Burgh), Mathieu Henderikx (dir. autobedrijven), Gerwald de Groot (leermeester) en Jan van de Broek (controller).