Mobiliteitsbranche mist 5,3 miljoen Europese euro's

De mobiliteitsbranche valt buiten de boot bij de toekenning van 53 miljoen euro opleidingssubsidie uit het Europees Sociaal Fonds.

De tweede ‘sectorale aanvraag’ van OOMT ter waarde van ruim 5,3 miljoen euro voor vijftienduizend deelnemers is niet gehonoreerd. De mobiliteitsbranche vist achter het net door de subsidietoekenningsmethodiek die de Nederlandse overheid hanteert. Die lijkt zich meer te richten op kwantitatieve aspecten dan op de kwaliteit van scholingsprogramma’s, aldus OOMT. Er is onder andere getoetst op de participatie van doelgroepen zoals deels arbeidsongeschikten, jongeren tot 24 jaar en 45-plussers. OOMT vreest ook voor onderbesteding, met als gevolg dat Europese middelen terugvloeien naar Brussel. Het huidige ESF project van OOMT eindigt per 1 augustus 2008. Secretaris van stichting OOMT Machteld Nieswaag: "Het is betreurenswaardig dat we het met behulp van ESF middelen ingezette arbeidsmarkt- en scholingsbeleid niet ongewijzigd kunnen continueren met de tweede ronde en zo afhankelijk zijn van een toekenningsmethodiek. Reden te meer voor bedrijven en werknemers om tot 1 augustus aanstaande de scholingsmogelijkheden met ESF zoveel mogelijk te benutten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mobiliteitsbranche mist 5,3 miljoen Europese euro's - Automobielmanagement.nl

Mobiliteitsbranche mist 5,3 miljoen Europese euro's

De mobiliteitsbranche valt buiten de boot bij de toekenning van 53 miljoen euro opleidingssubsidie uit het Europees Sociaal Fonds.

De tweede ‘sectorale aanvraag’ van OOMT ter waarde van ruim 5,3 miljoen euro voor vijftienduizend deelnemers is niet gehonoreerd. De mobiliteitsbranche vist achter het net door de subsidietoekenningsmethodiek die de Nederlandse overheid hanteert. Die lijkt zich meer te richten op kwantitatieve aspecten dan op de kwaliteit van scholingsprogramma’s, aldus OOMT. Er is onder andere getoetst op de participatie van doelgroepen zoals deels arbeidsongeschikten, jongeren tot 24 jaar en 45-plussers. OOMT vreest ook voor onderbesteding, met als gevolg dat Europese middelen terugvloeien naar Brussel. Het huidige ESF project van OOMT eindigt per 1 augustus 2008. Secretaris van stichting OOMT Machteld Nieswaag: "Het is betreurenswaardig dat we het met behulp van ESF middelen ingezette arbeidsmarkt- en scholingsbeleid niet ongewijzigd kunnen continueren met de tweede ronde en zo afhankelijk zijn van een toekenningsmethodiek. Reden te meer voor bedrijven en werknemers om tot 1 augustus aanstaande de scholingsmogelijkheden met ESF zoveel mogelijk te benutten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding