Het is de eerste opleiding in Nederland waarmee studenten de titel Master of Science in Automotive Technology kunnen krijgen. Toekomstige werkgevers zijn de auto-industrie, het onderwijs of onderzoekinstituten.

De masteropleiding maakt deel uit van het High-Tech Automotive Systems (HTAS) innovatieprogramma, dat gesteund wordt door het ministerie van Economische Zaken. Doel is de automotive-industrie in Zuidoost Brabant te versterken via samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijven. De focus ligt op twee gebieden met sterke groeikansen en Nederlandse competenties: Vehicle efficiency en Driving guidance. Beide gebieden vormen de ruggengraat van de nieuwe masteropleiding en sluiten volgens de TU/e aan bij de vraag van de industrie. Toenemende auto-intelligentie (elektronica, software) en nieuwe aandrijflijnen vergen van automotive-ingenieurs een bredere en meer systeemgerichte achtergrond.

Meer informatie: http://www.tue.nl/masterprograms/at

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding