Het nieuwe onderwijsconcept is gepresenteerd tijdens de ledendag van Bovag Tankstations. Tankstation Academy is opgericht om voor de tankstations ‘een structureel opleidings- en veiligheidsbeleid te ontwikkelen’.

"Het werken op een tankstation wordt flink onderschat", zegt manager Jan Bessembinders van Bovag Tankstations. "Je moet bijna letterlijk een duizendpoot zijn: je werkt op onregelmatige tijdstippen, draagt de verantwoordelijkheid voor een kostbare voorraad brandstoffen en shopproducten en je gaat dagelijks om met honderden klanten die allemaal even vriendelijk behandeld willen worden. Om dat belangrijke werk goed te doen, moet je stevig in je schoenen staan. Met de opleidingen die we binnen Tankstation Academy aanbieden, willen we de werknemers op de stations een persoonlijke standaarduitrusting meegeven, zodat ze zich verder in hun vak kunnen bekwamen."

Tankstation Academy bestaat ruwweg uit drie pijlers: een online introductiemodule voor nieuwe medewerkers (een zogenaamde e-learning), een terugkomdag om de leerbehoefte te bepalen en reguliere trainingen. De opleiding is een initiatief van Stichting OOMT (opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigen- en tweewielerbranche). Binnen OOMT zijn de Bovag FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en De Unie verenigd. De uitvoering is in handen van Innovam, de opleider voor de mobiliteitsbranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding