Hiermee moeten leerbedrijven in het schooljaar 2009-2010 aan ten minste 550 nieuwe leerlingen een leerbaan ter beschikking worden gesteld.

Volgens het OOC zijn werkgevers als gevolg van de economische crisis terughoudend in het openstellen van vacatures. Soms ook zijn ze genoodzaakt het aantal medewerkers te verminderen. "Geen gunstige uitgangspositie voor de zevenhonderd jongeren die een BBL opleiding in de carrosseriebranche willen gaan volgen", aldus het OOC. "Op de lange termijn heeft de branche deze jongeren hard nodig."

Om hun positie te versterken, zal een mobiliteitscentrum voor de branche worden ingericht. Ook komt er een bijdrage in de verletkosten als een leerling praktijkscholing volgt. Daarnaast is er nadruk op matching en werving en op extra financiering voor medewerkers die door faillissement hun baan hebben verloren – en dus niet meer over een aangesloten werkgever beschikken. Ten slotte zet OOC in op maatwerktrajecten die inspelen op de situatie in de regio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding