Op 29 en 31 maart vindt de halve finale plaats van VISTA: een door Volvo Trucks en Volvo Bus georganiseerd wereldwijd competitieprogramma voor monteurs en servicepersoneel. Teams uit verschillende landen nemen het tegen elkaar op in verschillende halve finales waarvan er één op 29 en 31 maart plaatsvindt in Beesd. Vijf Nederlandse teams zullen hier strijden voor een plaats in de finale. Doel van de wedstrijd is het ontwikkelen en verbeteren van de kennis en vaardigheden van de Volvo Trucks en Volvo Bus werknemers. Op het hoofdkantoor van Volvo Truck Nederland in Beesd gaan teams uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Nederland strijden om een plaats in de wereldfinale. Deze finale, waarbij een team de titel VISTA Worldchampion 2011 kan veroveren, zal eind juni 2011 plaatsvinden in het Zweedse Gothenburg.
Na drie rondes met theoretische vragen zijn 150 teams doorgedrongen tot de halve finale, waar realistische praktijkopdrachten centraal staan. Wereldwijd vinden er 16 halve finales plaats op maar liefst negen verschillende locaties. Uiteindelijk mogen 30 teams deelnemen aan de finale, waaronder een Nederlands team.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding