Hij volgt oprichter Alex Swagemakers op, die vanaf nu de rol zal vervullen van Extern Adviseur. Meintema is sinds 1989 in dienst van TTA International en bekleedde tot aan zijn benoeming de functie van Director Operations.

Swagemakers richtte TTA International in 1987 op om op exclusiviteitsbasis de technische trainingen te verzorgen voor Opel-importeur General Motors in (toen nog) Rotterdam. Opdrachten in binnen- en buitenland van General Motors volgden ook vanuit het buitenland, tot aan het Midden Oosten, Afrika en de Asian Pacific regio. Midden jaren negentig werden de activiteiten naar een breder platform verlegd in Europa. Ook diverse andere motor- en automerken brachten de technische training geheel of gedeeltelijk onder bij TTA International. Het instituut zelf breidde de activiteiten uit naar aanvullende disciplines. Opleidingsmethodieken zoals E-learning en Distance learning en middelen als multimedia werden toegevoegd aan het pakket. Daarnaast nam een andere activiteit van TTA International wereldwijd een enorme vlucht: het ontwikkelen en automatisch genereren van elektrische schema’s voor truck- en autofabrikanten. Ook detacheren van TTA-medewerkers is een serieuze tak geworden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding