Marcel Postma jongste vrachtautochauffeur van Nederland

Drie dagen na zijn verjaardag heeft de achttienjarige Marcel Postma uit Franeker zijn rijbewijs C gehaald en is daarmee de jongste vrachtautochauffeur van Nederland.

Postma volgt een leren-werken traject via VTL tot Chauffeur Goederenvervoer.  Via het zogenaamde 2toDrive project – een initiatief van Transport en Logistiek Nederland en de overheid – heeft hij de mogelijkheid gekregen om versneld te starten met het halen van zijn rijbewijzen en kan zo eerder aan de slag als vrachtautochauffeur.

TLN en VTL willen dat jongeren eerder aan de rijopleiding tot vrachtautochauffeur kunnen beginnen, waardoor de aantrekkelijkheid van de opleiding en de instroom van nieuwe arbeidskrachten wordt gestimuleerd.  Tot voor kort konden jongeren van zestien jaar die een opleiding tot vrachtautochauffeur wilden gaan volgen pas vanaf 17,5 jaar met hun rijopleiding beginnen. Een wachttijd van soms 1,5  jaar. Dankzij de inzet van TLN is daar verandering in gekomen.
Via 2toDrive kunnen jongeren vanaf hun zestiende jaar het theoriecertificaat van het rijbewijs B halen. Dit certificaat is 1,5 jaar geldig. Jongeren die 16,5 zijn, mogen dan alvast beginnen met rijlessen voor het rijbewijs B. Vanaf hun zeventiende jaar kunnen zij het praktijkexamen B doen. Direct daarna mogen ze aan de rijopleiding C beginnen en tot hun achttiende jaar onder begeleiding van een coach een personenauto besturen. Zodra ze achttien jaar zijn, mogen ze zelfstandig autorijden en gelijk het rijbewijs C halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Marcel Postma jongste vrachtautochauffeur van Nederland - Automobielmanagement.nl

Marcel Postma jongste vrachtautochauffeur van Nederland

Drie dagen na zijn verjaardag heeft de achttienjarige Marcel Postma uit Franeker zijn rijbewijs C gehaald en is daarmee de jongste vrachtautochauffeur van Nederland.

Postma volgt een leren-werken traject via VTL tot Chauffeur Goederenvervoer.  Via het zogenaamde 2toDrive project – een initiatief van Transport en Logistiek Nederland en de overheid – heeft hij de mogelijkheid gekregen om versneld te starten met het halen van zijn rijbewijzen en kan zo eerder aan de slag als vrachtautochauffeur.

TLN en VTL willen dat jongeren eerder aan de rijopleiding tot vrachtautochauffeur kunnen beginnen, waardoor de aantrekkelijkheid van de opleiding en de instroom van nieuwe arbeidskrachten wordt gestimuleerd.  Tot voor kort konden jongeren van zestien jaar die een opleiding tot vrachtautochauffeur wilden gaan volgen pas vanaf 17,5 jaar met hun rijopleiding beginnen. Een wachttijd van soms 1,5  jaar. Dankzij de inzet van TLN is daar verandering in gekomen.
Via 2toDrive kunnen jongeren vanaf hun zestiende jaar het theoriecertificaat van het rijbewijs B halen. Dit certificaat is 1,5 jaar geldig. Jongeren die 16,5 zijn, mogen dan alvast beginnen met rijlessen voor het rijbewijs B. Vanaf hun zeventiende jaar kunnen zij het praktijkexamen B doen. Direct daarna mogen ze aan de rijopleiding C beginnen en tot hun achttiende jaar onder begeleiding van een coach een personenauto besturen. Zodra ze achttien jaar zijn, mogen ze zelfstandig autorijden en gelijk het rijbewijs C halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding