Het zijn vaak de kleine dingen die het werk in de werkplaats eenvoudiger of gemakkelijker maken, zegt Bosch Automotive Aftermarket. En de kennis en ervaring van de professionals in de werkplaats is daarvoor de juiste bron. De praktijkervaring van alle dag is naar inschatting van Bosch ook belangrijk voor de technische ontwikkeling van equipment en werkplaatsuitrusting.

Het open platform van Bosch krijgt de naam Open Innovation Platform. Onder dit adres kan werkplaatspersoneel allerlei tips, problemen, en praktische oplossingen voor de werkplaatspraktijk delen, min of meer als het Nederlandse Problem Car. Men wil ook ideeën over de omgang met werkplaatsapparatuur van Bosch ter discussie stellen.  Alle activiteiten zijn gratis en de site is 24 uur per dag beschikbaar.

Het hart van de nieuwe site is het forum waarop leden van de community alle thema’s die zij interessant vinden naar voren kunnen brengen en vragen kunnen stellen.  De site is onderverdeeld in diagnose van elektronische regeleenheden, werkplaatsuitrusting, technische service, beurzen en een agenda. In de categorie nieuws zullen Bosch-experts met regelmaat nieuwe informatie geven voor de werkplaatspraktijk.

Bosch zegt in de pilotfase in Duitsland met vierhonderd gebruikers de site te hebben getest.