ARN traint demonteurs voor elektrische voertuigen

Auto Recycling Nederland is gestart met een training ‘Veilig demonteren van elektrische en hybride voertuigen’. Daarmee kunnen medewerkers veilig de hogespanningaccu van een elektrische of hybride auto demonteren. Het programma is samen met Innovam ontwikkeld.

Met de opmars van hybride en elektrische auto’s ziet ook de demontagebranche een groeiend aantal sloopauto’s met een vorm van elektrische aandrijving. Gezien de risico’s van de hoge spanning van de accupakketten was dat voor ARN aanleiding om met Innovam een gerichte training te ontwikkelen. De eendaagse training (voorafgegaan door e-learning) behandelt alle demontageaspecten en de mogelijke risico’s die daarbij spelen. ARN-trainer Rob van der Linden: "Als een autowrak binnenkomt met beschadigde elektrische bedrading moet de demonteur weten wat hij moet doen. We hebben het over spanningen van 120 tot 400 volt. Dit vereist specifieke kennis." Vanuit de autodemontagebedrijven is er veel animo voor de cursus. De training is volgeboekt tot eind mei. Elk bij ARN aangesloten autodemontagebedrijf mag  één persoon gratis naar de training sturen. Als een demontagebedrijf meer medewerkers wil opleiden, zijn daar kosten aan verbonden.

 

ARN traint demonteurs voor elektrische voertuigen - Automobielmanagement.nl

ARN traint demonteurs voor elektrische voertuigen

Auto Recycling Nederland is gestart met een training ‘Veilig demonteren van elektrische en hybride voertuigen’. Daarmee kunnen medewerkers veilig de hogespanningaccu van een elektrische of hybride auto demonteren. Het programma is samen met Innovam ontwikkeld.

Met de opmars van hybride en elektrische auto’s ziet ook de demontagebranche een groeiend aantal sloopauto’s met een vorm van elektrische aandrijving. Gezien de risico’s van de hoge spanning van de accupakketten was dat voor ARN aanleiding om met Innovam een gerichte training te ontwikkelen. De eendaagse training (voorafgegaan door e-learning) behandelt alle demontageaspecten en de mogelijke risico’s die daarbij spelen. ARN-trainer Rob van der Linden: "Als een autowrak binnenkomt met beschadigde elektrische bedrading moet de demonteur weten wat hij moet doen. We hebben het over spanningen van 120 tot 400 volt. Dit vereist specifieke kennis." Vanuit de autodemontagebedrijven is er veel animo voor de cursus. De training is volgeboekt tot eind mei. Elk bij ARN aangesloten autodemontagebedrijf mag  één persoon gratis naar de training sturen. Als een demontagebedrijf meer medewerkers wil opleiden, zijn daar kosten aan verbonden.