Door een combinatie van autotechnische- en hulpverleningscomponenten is een complete training beschikbaar voor brandweer en andere hulpverleners. Het wagenpark verandert snel en er komen steeds meer nieuwe automodellen met een alternatieve aandrijving zoals hybrides of volelektrische auto’s. Om als hulpverlener veilig te kunnen optreden, is enige basiskennis van nieuwe aandrijftechnieken onmisbaar. Hulp verlenen aan bijvoorbeeld hybrides of ev’s vergt een specifieke aanpak. De training van Moditech en Innovam bundelt de kennis uit twee werelden: hulpverlenen en autotechniek. Dat geeft de training meer diepgang en is uitermate geschikt voor hulpverleners die in één dag hun kennis op dit gebied willen vergroten, zo melden de partners.

Moditech Rescue Solutions is gespecialiseerd in mobiele informatiesystemen voor hulpverleners en  biedt al langer trainingen aan voor hulpverleners op het gebied van nieuwe voertuigtechnologie.  Directeur Jan Mooij: "Naast ons mobiele voertuiginformatiesysteem Crash Recovery System is het steeds meer noodzakelijk dat hulpverleners op de hoogte zijn van basisautotechniek. De technische kennis van Innovam kunnen we nu bundelen in een gezamenlijke training. Cursisten krijgen inzicht in de technieken van aardgas, lpg en hybride en elektrische voertuigen. Ze kunnen oefenen op echte auto’s."

Moditech Rescue Solutions zal ook een voordracht houden op het Congres Duurzame Mobiliteit  van Automobiel  Management op 25 juni.