VDL ambassadeur Focus en Passie voor Techniek

Jeroen Flier, hoofd P&O bij de VDL Groep, is namens de sector Automotive ambassadeur van Focus en Passie voor Techniek, een driejarig project in Zuidoost-Brabant en Noord en Midden Limburg.

Doel van het initiatief is te voorzien in de groeiende behoefte aan gekwalificeerde technische vakmensen op alle mbo-niveaus. Betere aansluiting van vmbo op mbo, marktgericht technisch onderwijs en hechte samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs moeten de terugloop keren.

Een aantal ondernemers heeft zich als ambassadeur verbonden met het programma. Behalve de Automotive zijn er nog zes ‘topsectoren’: HighTech Systems & Materials, Homecare & Life Tech, Food & Technology, Creative Industry, Energy en Construction & Infrastructure. De beste scholen uit de regio leiden hun topleerlingen op, in samenwerking met hun toekomstige werkgevers. De bedrijven die meedoen met het nieuwe techniekprogramma leiden op die manier hun toekomstige medewerkers op. Docenten zullen bedrijfsstages volgen.

Jeroen Flier heeft in de loop der jaren veel techniekprogramma’s en -projecten voorbij zien komen. Hij is er niet onverdeeld enthousiast over. "Het zijn vaak losse en ongestructureerde projecten. Als branche moeten we dat beter organiseren. Daarom zijn we samen met DAF en andere grotere technologiebedrijven een eigen regionaal opleidingsplan aan het voorbereiden. Wij als ondernemers bepalen de richting, we zetten onze vraag naar technische kennis en vaardigheden voorop. En als we praktijkplaatsen beloven, moeten we die ook echt bieden en niet terugkrabbelen als het economisch wat minder gaat."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VDL ambassadeur Focus en Passie voor Techniek - Automobielmanagement.nl

VDL ambassadeur Focus en Passie voor Techniek

Jeroen Flier, hoofd P&O bij de VDL Groep, is namens de sector Automotive ambassadeur van Focus en Passie voor Techniek, een driejarig project in Zuidoost-Brabant en Noord en Midden Limburg.

Doel van het initiatief is te voorzien in de groeiende behoefte aan gekwalificeerde technische vakmensen op alle mbo-niveaus. Betere aansluiting van vmbo op mbo, marktgericht technisch onderwijs en hechte samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs moeten de terugloop keren.

Een aantal ondernemers heeft zich als ambassadeur verbonden met het programma. Behalve de Automotive zijn er nog zes ‘topsectoren’: HighTech Systems & Materials, Homecare & Life Tech, Food & Technology, Creative Industry, Energy en Construction & Infrastructure. De beste scholen uit de regio leiden hun topleerlingen op, in samenwerking met hun toekomstige werkgevers. De bedrijven die meedoen met het nieuwe techniekprogramma leiden op die manier hun toekomstige medewerkers op. Docenten zullen bedrijfsstages volgen.

Jeroen Flier heeft in de loop der jaren veel techniekprogramma’s en -projecten voorbij zien komen. Hij is er niet onverdeeld enthousiast over. "Het zijn vaak losse en ongestructureerde projecten. Als branche moeten we dat beter organiseren. Daarom zijn we samen met DAF en andere grotere technologiebedrijven een eigen regionaal opleidingsplan aan het voorbereiden. Wij als ondernemers bepalen de richting, we zetten onze vraag naar technische kennis en vaardigheden voorop. En als we praktijkplaatsen beloven, moeten we die ook echt bieden en niet terugkrabbelen als het economisch wat minder gaat."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding