Toekomst automobiliteit: 1500 ingenieurs in Maastricht

MECC Maastricht is in 2014 het decor voor groot internationaal congres over de toekomst van automobiliteit. Er komen vijfhonderd sprekers en vijftienhonderd ingenieurs.

Het MECC Maastricht vormt van 2 tot 6 juni 2014 het decor voor het tweejaarlijkse FISITA World Automotive Congres waar meer dan vijftienhonderd ingenieurs uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Tijdens FISITA behandelen meer dan vijfhonderd sprekers de toekomst van de automobiliteit. FISITA is het internationale platform waar bedrijven en instituten in de automotive industrie samenkomen.

Het Koninklijk instituut van ingenieurs Kivi Niria is blij dat zij het congres naar Nederland heeft weten te halen. In 2012 werd het congres gehouden in Beijing en in 2016 is Seoul het middelpunt. FISITA 2014 staat in het teken van ‘intelligent transport to solve our future mobility, safety and environmental challenges’. Naast het inhoudelijke congres is er ook een expositie waar bedrijven hun nieuwste technologieën tonen. Verder staan diverse technische excursies in België, Duitsland en Nederland op het programma. Studenten presenteren hun onderzoek in het studentencongres en de meest veelbelovende studenten nemen deel aan het Travel Fellowship programme.  Om dit programma te kunnen realiseren en het congres de gewenste euregionale uitstraling te geven is Kivi Niria een intensieve samenwerking aangegaan met AutomotiveNL, Flanders’ DRIVE en Autocluster.NRW.

Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks, treedt op als voorzitter van het congres. Ook de relevante Belgische, Duitse en Nederlandse hogescholen en universiteiten ondersteunen het congres. "De betrokkenheid is groot uit de drie landen om er samen een succesvol congres van te maken", aldus marketingcoördinator Hermans van Kivi Niria.

Meer informatie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toekomst automobiliteit: 1500 ingenieurs in Maastricht - Automobielmanagement.nl

Toekomst automobiliteit: 1500 ingenieurs in Maastricht

MECC Maastricht is in 2014 het decor voor groot internationaal congres over de toekomst van automobiliteit. Er komen vijfhonderd sprekers en vijftienhonderd ingenieurs.

Het MECC Maastricht vormt van 2 tot 6 juni 2014 het decor voor het tweejaarlijkse FISITA World Automotive Congres waar meer dan vijftienhonderd ingenieurs uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Tijdens FISITA behandelen meer dan vijfhonderd sprekers de toekomst van de automobiliteit. FISITA is het internationale platform waar bedrijven en instituten in de automotive industrie samenkomen.

Het Koninklijk instituut van ingenieurs Kivi Niria is blij dat zij het congres naar Nederland heeft weten te halen. In 2012 werd het congres gehouden in Beijing en in 2016 is Seoul het middelpunt. FISITA 2014 staat in het teken van ‘intelligent transport to solve our future mobility, safety and environmental challenges’. Naast het inhoudelijke congres is er ook een expositie waar bedrijven hun nieuwste technologieën tonen. Verder staan diverse technische excursies in België, Duitsland en Nederland op het programma. Studenten presenteren hun onderzoek in het studentencongres en de meest veelbelovende studenten nemen deel aan het Travel Fellowship programme.  Om dit programma te kunnen realiseren en het congres de gewenste euregionale uitstraling te geven is Kivi Niria een intensieve samenwerking aangegaan met AutomotiveNL, Flanders’ DRIVE en Autocluster.NRW.

Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks, treedt op als voorzitter van het congres. Ook de relevante Belgische, Duitse en Nederlandse hogescholen en universiteiten ondersteunen het congres. "De betrokkenheid is groot uit de drie landen om er samen een succesvol congres van te maken", aldus marketingcoördinator Hermans van Kivi Niria.

Meer informatie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding