Dat gebeurde bij dealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen. Met de premie stimuleren sociale partners – Bovag, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie – bedrijven om leerlingen aan te nemen, op te leiden en te motiveren.

De premie bestaat uit een bedrag van maximaal 1350 euro voor wie een leerling aanneemt en opleidt. Zo wordt de instroom en kwaliteit van leerlingen gewaarborgd. Bertho Eckhardt, bondsvoorzitter Bovag: "We gaan bedrijven helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. We geven ze inzicht in nieuwe ontwikkelingen en reiken ze hulpmiddelen aan om veranderingen in de bedrijven door te voeren. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst."

Het sectorplan streeft drie grote doelen na:

–           instroom/kwaliteit van leerlingen en leermeesters op peil houden;

–           duurzame inzetbaarheid van medewerkers bevorderen;

–           herplaatsen in de branche c.q. techniek na ontslag of langdurige ziekte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding