De onderwijsinstelling biedt plaats aan circa tweehonderd leerlingen. Doel van het project is de plaatselijke jeugd middels educatie meer kans te bieden om in de eigen levensbehoefte te voorzien.

De opleiding voertuigtechniek maakt het grootste deel uit van de school. De Nederlandse Suzuki-dealerorganisatie zamelde gereedschappen, multimeters, compressors, balanceerapparatuur en kleding in. "Zaken die in ons land economisch afgeschreven waren, maar technisch nog goed te gebruiken", zegt Martin de Wilt van Suzuki-dealer Reno Dordrecht. Innovam stelde behalve gereedschappen ook een sleutelauto voor het praktijklokaal ter beschikking. Daarnaast schreef de brancheopleider uit Nieuwegein een aangepast lesprogramma.

Het project ontstond in 2011, toen de Nederlandse Suzuki-organisatie twee technici naar Mkomazi National Park stuurde om de monteurs van een plaatselijke werkplaats te trainen. In de omgeving bleek behoefte aan méér: een breder toegankelijke technische opleiding. Het ontbrak echter aan een accommodatie en inventaris. Het startschot voor de financiering werd gegeven in februari 2014, tijdens een fundraising dinner van de Suzuki Rhino Club. Inmiddels is het pand gerealiseerd en vorige week officieel geopend. De bouw kostte in totaal 350 duizend euro.

De circa honderd outlets van de Suzuki-dealers in Nederland dragen sinds 2005 van elke verkochte nieuwe personenauto vijftien euro af aan de Rhino Club. Deze organisatie startte destijds met als doel de zwarte neushoorn te beschermen. "Nu doen we, de Rhino Sanctuary en de NL Suzuki Rhino Club, ook iets terug voor de lokale bevolking, vandaar de bouw van deze school", aldus De Wilt.