Het trainingscentrum in Kocaeli, in de buurt van  Istanbul, is opgezet om de operationele standaarden van autodemontagebedrijven in Turkije te verbeteren en hergebruik van onderdelen te faciliteren. Ondanks een stijgend welvaartsniveau en toename van autobezit, blijft het niveau van de Turkse recyclingketen nog achter. Vanuit de duurzaamheidsambitie ontwikkelde de Turkse overheid een afvalwetgeving naar Europees model, dat zegt dat 95 procent van het gewicht van een auto moet worden gerecycled en nuttig toegepast. In 2020 wil Turkije voldoen aan deze Europese recyclingprestatie.

In samenwerking met Ameco en ARN is een tweedaags trainingsprogramma opgezet om demontagebedrijven uit Turkije, maar ook milieu-inspecteurs, de lokale auto-industrie en studenten training te geven. In dit programma, dat zowel uit theorie als uit praktijk bestaat, komen alle stappen van het autodemontageproces aan de orde en wordt werknemers geleerd hoe ze moeten voldoen aan de Turkse milieuwetgeving. Daarnaast geeft de training ook aandacht aan veiligheids- en kwaliteitsaspecten. Na afloop ontvangen alle deelnemers een officieel erkend certificaat.
Met deze trainingslocatie en -programma hoopt de Turkse overheid, behalve technische kennisoverdracht, meer publieke en politieke aandacht te krijgen voor hergebruik van onderdelen en recycling van materialen.
De markt voor autodemontage is groot in Turkije, maar kent veel maatschappelijke en politieke belemmeringen.