Waymo en Renault onderzoeken mogelijkheid voor autonome route

Waymo en Renault werken samen met de Parijse autoriteiten om te onderzoeken of er een autonome route kan worden opgezet tussen vliegveld Charles de Gaulle en het zakendistrict La Défense.

Het project is onderdeel van de deal die Renault en Nissan eerder sloten met Waymo om samen te werken in diensten met autonome voertuigen in Frankrijk en Japan. Deze specifieke route wordt nu onderzocht met in het achterhoofd de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden. Het doel is om dan een nieuwe manier van vervoer aan te bieden aan de bewoners en bezoekers van de Parijse regio. Vanuit die regio wordt er 100 miljoen euro geïnvesteerd in verschillende projecten die een autonome vervoersinfrastructuur moeten ontwikkelen.

Goede mix

“Frankrijk is wereldleider op het gebied van vervoersoplossingen, en we kijken ernaar uit om met Parijs en Renault als onze partner om Waymo Driver in te zetten op de zakenroute van Charles de Gaulle naar La Défense,” laat Adam Frost van Waymo in een verklaring weten. Dergelijke projecten, met specifieke routes en voor een specifiek doel, zullen naar verwachting vaker als pilotproject worden gebruikt voor autonome vervoersdiensten omdat ze een goede mix bieden van vraag, regelgeving en steun vanuit overheden en andere partners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Waymo en Renault onderzoeken mogelijkheid voor autonome route - Automobielmanagement.nl

Waymo en Renault onderzoeken mogelijkheid voor autonome route

Waymo en Renault werken samen met de Parijse autoriteiten om te onderzoeken of er een autonome route kan worden opgezet tussen vliegveld Charles de Gaulle en het zakendistrict La Défense.

Het project is onderdeel van de deal die Renault en Nissan eerder sloten met Waymo om samen te werken in diensten met autonome voertuigen in Frankrijk en Japan. Deze specifieke route wordt nu onderzocht met in het achterhoofd de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden. Het doel is om dan een nieuwe manier van vervoer aan te bieden aan de bewoners en bezoekers van de Parijse regio. Vanuit die regio wordt er 100 miljoen euro geïnvesteerd in verschillende projecten die een autonome vervoersinfrastructuur moeten ontwikkelen.

Goede mix

“Frankrijk is wereldleider op het gebied van vervoersoplossingen, en we kijken ernaar uit om met Parijs en Renault als onze partner om Waymo Driver in te zetten op de zakenroute van Charles de Gaulle naar La Défense,” laat Adam Frost van Waymo in een verklaring weten. Dergelijke projecten, met specifieke routes en voor een specifiek doel, zullen naar verwachting vaker als pilotproject worden gebruikt voor autonome vervoersdiensten omdat ze een goede mix bieden van vraag, regelgeving en steun vanuit overheden en andere partners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding