Remmenfabrikant Knorr-Bremse wil Hella overnemen

De Duitse remmenfabrikant Knorr-Bremse heeft bevestigd dat het rond 60 procent van de Hella-aandelen wil overnemen. De aandelen zijn nu in eigendom van de familie Thiele, oprichters van Hella. De gesprekken bevinden zich nog in een erg vroeg stadium en het is nog niet zeker of het inderdaad tot een transactie komt, aldus Knorr-Bremse in een korte verklaring.

In Duitsland circuleren al geruime tijd berichten dat de familie het bedrijf wil verkopen. Daarbij wordt ook regelmatig Knorr-Bremse als belangrijkste kandidaat genoemd. Lukt het om tot overeenstemming te komen over de overname van het meerderheidsbelang, een miljardenovername,  dan zal Knorr-Bremse ook een bod moeten doen op de overige uitstaande aandelen van Hella dat aan de Duitse beurs is genoteerd.

Uitbreiding

Knorr-Bremse maakt vooral remmen en veiligheidssystemen voor vrachtauto’s, bussen, aanhangers en voor treinen. Het bedrijf heeft ruim 100 vestigingen in 30 landen en telt 29.000 werknemers. De onderneming zou graag haar werkgebied in de auto- en transportsector uitbreiden en ziet een goede kans in Hella. Dat laatste bedrijf, vooral bekend van de autoverlichting, is nog een slag groter met 36.000 werknemers in 125 locaties in rond de 35 landen. Hella is zowel actief in de primaire automarkt als in de aftersales. Daarnaast werkt het bedrijf voor de bredere machinewereld. Met het samengaan van beide bedrijven zou een nieuwe grote Duitse speler op de markt van de toelevering aan de auto-industrie ontstaan.

Lees ook:
CarGarantie: reparatiekosten stijgen vijfde jaar op rij

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Remmenfabrikant Knorr-Bremse wil Hella overnemen - Automobielmanagement.nl

Remmenfabrikant Knorr-Bremse wil Hella overnemen

De Duitse remmenfabrikant Knorr-Bremse heeft bevestigd dat het rond 60 procent van de Hella-aandelen wil overnemen. De aandelen zijn nu in eigendom van de familie Thiele, oprichters van Hella. De gesprekken bevinden zich nog in een erg vroeg stadium en het is nog niet zeker of het inderdaad tot een transactie komt, aldus Knorr-Bremse in een korte verklaring.

In Duitsland circuleren al geruime tijd berichten dat de familie het bedrijf wil verkopen. Daarbij wordt ook regelmatig Knorr-Bremse als belangrijkste kandidaat genoemd. Lukt het om tot overeenstemming te komen over de overname van het meerderheidsbelang, een miljardenovername,  dan zal Knorr-Bremse ook een bod moeten doen op de overige uitstaande aandelen van Hella dat aan de Duitse beurs is genoteerd.

Uitbreiding

Knorr-Bremse maakt vooral remmen en veiligheidssystemen voor vrachtauto’s, bussen, aanhangers en voor treinen. Het bedrijf heeft ruim 100 vestigingen in 30 landen en telt 29.000 werknemers. De onderneming zou graag haar werkgebied in de auto- en transportsector uitbreiden en ziet een goede kans in Hella. Dat laatste bedrijf, vooral bekend van de autoverlichting, is nog een slag groter met 36.000 werknemers in 125 locaties in rond de 35 landen. Hella is zowel actief in de primaire automarkt als in de aftersales. Daarnaast werkt het bedrijf voor de bredere machinewereld. Met het samengaan van beide bedrijven zou een nieuwe grote Duitse speler op de markt van de toelevering aan de auto-industrie ontstaan.

Lees ook:
CarGarantie: reparatiekosten stijgen vijfde jaar op rij

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over