Winterbanden zijn steeds minder in trek, daarvan werden er met 23.462.000 stuks 16 procent minder verkocht dan voor de coronacrisis. Steeds meer autorijders kiezen voor vierseizoenenbanden want de afzet daarvan kwam met 6.933.000 stuks 44 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2019 en ook 20 procent hoger dan een jaar geleden. Aan zomerbanden werden er 16.628.000 verkocht wat 11 procent minder was dan vorig jaar maar stabiel vergeleken met twee jaar geleden.

Positieve trend

“Net als in 2020 blijft ook in 2021 het voornaamste verhaal de sterke groei in het all season segment, ondanks de daling van de markt als geheel. De data laten ook zien dat het begin van het herstel nog niet geconsolideerd is voor onze sector. We hopen dat de komende maanden een meer positieve trend zullen laten zien,’’ aldus secretaris-generaal Fazilet Cinaralp van ETRMA.

Lees ook:
Banden- en wielenbranche weinig bezorgd over vaccinatiegraad medewerkers

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding