De Bike Academy heeft voor de Piaggio MP3 Hybrid een technische introductietraining ontwikkeld als algemene introductie voor de dealerorganisatie. De Piaggio MP3 wordt in de lage landen door een geselecteerd aantal officiële Piaggio dealerbedrijven verkocht die alle deel zullen nemen aan de MP3 Hybrid training van de Bike Academy.

Naast een algemene introductie van de MP3 Hybrid is de training met name gericht op de complete aandrijflijn van de MP3 Hybrid, waarbij zowel de elektromotor met bijbehorende batterijtechnologie als de verbrandingsmotor aan bod komen, en het diagnosestellen aan een voertuig met hybridetechnologie. "De MP3 Hybrid is voorzien van de 125cc i.e. verbrandingsmotor met elektronische brandstofinjectie die voor de Piaggio Benelux-organisatie geheel nieuw is," verklaart Jorryt Westra, aftersales manager van Piaggio Benelux. "Niet alleen is dit een relatief licht blok en daarmee uitermate geschikt voor een hybridevoertuig als de MP3 Hybrid, ook is het het enige motorblok binnen de Piaggio Groep dat momenteel voorzien is van ride-by-wire technologie, waardoor hij perfect met de elektromotor te integreren is."

Sinds een jaar is de Bike Academy het vaste trainingsinstituut voor Piaggio Benelux en heeft de Bike Academy ondermeer al trainingen ontwikkeld voor het roll-lock systeem van de Piaggio MP3 (de kantelbare voorwielophanging), de introductie van de Vespa S bromscooter en een basistraining Elektronische Praktijk Diagnose.