Bij de in Venray gevestigde schuifdakenfabrikant, grote toeleverancier voor de internationale auto-industrie, werken 490 mensen. De directie heeft het ontslag, bijna een vijfde van het totale personeel, bevestigd tegenover Limburgse media. Verder wil zij geen enkele toelichting geven, meldt Het Financieele Dagblad.

Vrijdagmiddag gaf Inalfa toe grote belangstelling te hebben voor de regeling van werktijdverkorting die Sociale Zaken mogelijk wil invoeren. Bedrijven in problemen door de kredietcrisis en acute vraaguitval, kunnen een beroep doen op de regeling.

Bestuurder Jac Christiaans van FNV Bondgenoten vreest dat nog meer Brabantse en Limburgse toeleveranciers van de auto-industrie werknemers moeten ontslaan, tenzij de politiek te hulp komt via werktijdverkorting. "Nog meer bedrijven die nog niet in de publiciteit zijn geweest, zitten in de gevarenzone", aldus Christiaans.

Inalfa is nummer twee op de wereldmarkt voor schuifdaken. Het is een belangrijke toeleverancier van zowel de auto-industrie als truckfabrikanten. "Het is bijna nooit voorgekomen dat beide sectoren gelijktijdig in crisis verkeren", zegt Leendert Remmelink, manager van brancheorganisatie Holland Automotive in Zoetermeer. Daarnaast ondervindt Inalfa de gevolgen van de situatie bij General Motors. Het bedrijf is, net als BMW, Volkswagen, Volvo, Citroën en Nissan, een belangrijke afnemer van de schuifdaken uit Noord-Limburg.