Die voorspelling deed Bernd Bohr, voorzitter van de divisie Voertuigtechniek, tijdens een colloquium voor de internationale media.

De omzet van zijn divisie liep vorig jaar met 6,9 procent terug tot 26,5 miljard euro. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 35 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008. Bosch vangt de teruglopende vraag zo veel mogelijk op door werktijden te bekorten. "We willen onze medewerkers zo lang mogelijk behouden", aldus Bohr. "Maar we kunnen dit slechts volhouden als de omstandigheden zich in de loop van het tweede deel van het jaar stabiliseren."

Bosch bespaart volgens Bohr "op alle niveaus en in alle afdelingen", maar ontziet bij de divisie Voertuigtechniek het budget voor onderzoek en ontwikkeling. Dat blijft, met drie miljard euro op jaarbasis, nagenoeg gelijk. De voertuigdivisie is met afstand het grootste onderdeel van de Bosch-groep, die in 2008 een omzet van 45,1 miljard euro realiseerde.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding