Dat heeft vice-voorzitter Leen Büchner van BAU maandag bevestigd. De gemeente besloot eerder dat de Veemarkthallen moeten sluiten en dat op het terrein woningen worden gebouwd. Volgens Büchner heeft de gemeente nog geen inspanningen verricht om de autohandelaren te helpen zoeken naar een nieuwe locatie. "Ze zitten achter hun bureau en doen niets. Misschien dat deze claim ze dwingt eens te gaan bewegen", dus Büchner. De claim is volgens de vicevoorzitter berekend door een schadebureau en advocaten van de belangenvereniging en zal wellicht nog vele malen hoger worden. ‘Van de 550 autohandelaren die bij de Veemarkthallen werken, zijn er tweehonderd geen lid van onze vereniging. Die zullen ook vast nog met een claim komen’, denkt Büchner.

De gemeente laat weten dat de brief met de claim van BAU bij het college ligt ter beantwoording. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er bij het besluit om de Veemarkthallen te sluiten nooit afspraken zijn gemaakt om naar een andere locatie voor de autohandelaren te zoeken. "Wij zien de claim meer symbolisch. Wellicht dat men hoopt dat we het besluit terugdraaien."
De BAU kan binnen enkele weken antwoord van de gemeente verwachten. Inmiddels is er wel een nieuw contract afgesloten met de handelaren tot het moment dat de automarkt wordt gesloten. "De autohandelaren hoeven het laatste halve jaar geen huur meer te betalen. Dat is het gebaar dat we hebben willen maken", aldus de woordvoerster. (bron: ANP)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding