Hiervoor worden onder andere oud-dealers en specialisten op uiteenlopende terreinen ingeschakeld. Er zijn twee mogelijkheden voor hulp en advies: de Zelfscan en de Executive Help.

Met de Zelfscan kan iedere dealer zelf een gedegen strategisch meerjarenplan opstellen – voor eigen gebruik maar zeker ook om bijvoorbeeld te gebruiken richting bank. De gratis Zelfscan kan naar wens worden uitgebreid. Eén mogelijkheid bestaat uit een training van één dag met ondersteuning bij het opstellen van een bedrijfsplan. Dankzij subsidie van OOMT is deze uitbreiding ook gratis. De Zelfscan kan worden uitgebreid met individuele hulp bij het opstellen en uitvoeren van het bedrijfsplan. Hiervoor wordt een marktconform tarief in rekening gebracht. Dealers kunnen ook hulp en advies van specialisten krijgen wanneer het gaat om gesprekken met een bank. De dealer bepaalt zelf van welke diensten hij gebruik wil maken.

De Executive Help bestaat uit raad en advies door een groep dealers die de branche door en door kennen en uit specialisten op verschillende terreinen. Dealers die te maken hebben met een te laag of negatief rendement kunnen hulp krijgen bij het bepalen van hun strategie om het tij te keren. Zo wordt onder andere gekeken naar de toekomst van het bedrijf en het merk, naar de wijze van financiering en het afdekken van risico’s. Het vaste tarief voor het gesprek met de Executive is vijfhonderd euro. De verdere kosten zijn afhankelijk van de te nemen vervolgstappen en worden altijd vooraf besproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding