De verkiezing is een initiatief van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven en wordt voor de derde keer gehouden. Automobilisten konden van april tot en met juni met een speciale kaart of via www.mijnautobedrijf.nl stemmen op hun favoriete onafhankelijke Bovag-autobedrijf. Ruim zestienduizend autobezitters hebben dit jaar hun stem uitgebracht, zesduizend meer dan vorig jaar. Toen won overigens Jan Wals uit Ilpendam. De verkiezing bestaat sinds 20 februari 2007. De eerste winnaar was Autobedrijf Van Eendenburg uit Brielle.

De genomineerden zijn ditmaal (op volgorde van vestigingsplaats): Autobedrijf Ton Wilbrink (Apeldoorn), Autobedrijf Gert Pater (Barneveld), Autobedrijf Spekkels & Zoon (Bunnik), Autobedrijf Marco Groen (Dirkshoorn), Autobedrijf Bremer (Hallum), Van Tongeren Auto’s (Honselersdijk), Auto Buikema (Leeuwarden), Autobedrijf Jaap Hoekstra (Leeuwarden), Autobedrijf Jos Fikken (Nijverdal), Autobedrijf Theo de Winter (Sint Nicolaasga) en Autobedrijf Bens (Stevensbeek ).

De elf genomineerde bedrijven krijgen bezoek van een onafhankelijke deskundige. Die brengt aan de hand van een checklist het bedrijf in kaart. Mede aan de hand van de resultaten van de checklist selecteert een vakjury vervolgens drie finalisten. De winnaar wordt gekozen op 6 oktober tijdens het Jaarcongres ‘Ondernemen met lef ‘ van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding