Beroemde collectie Ferrari’s van Kroymans weg [met fotoserie]

De beroemde collectie van bijzondere Ferrari’s heeft ons land verlaten. Het is het gevolg van het faillissement van Kroymans.

Het grootste gedeelte van Frits Kroymans’ verzameling is verkocht aan een Toyota-dealer in de VS.

Het gaat om de 21 auto’s uit de collectie van Frits Kroymans die waren ondergebracht bij een leasemaatschappij. Die auto’s hebben via de Brabantse handelaar Tonnie van der Velden een koper gevonden in de Verenigde Staten, zo meldt AutoWeek. Het zou gaan om een slordige 16,5 miljoen dollar.

Ogenschijnlijk weinig geld voor de 21 auto’s, temeer omdat bij de verzameling één van de 39 oorspronkelijke 250 GTO’s zat inbegrepen. Die auto alleen werd door sommigen alleen al meer waarde toebedeeld maar er zijn ook verhalen over ‘een verdwenen motor’. Het merendeel van de 21 auto’s is alweer doorverkocht; slechts enkele topstukken zijn vorige week per vliegtuig naar Noord-Californië vertrokken waar de nieuwe koper is gehuisvest. De nieuwe eigenaar, een grote Toyota-dealer, had al een 250 GTO die hij eerder dit jaar voor 26 miljoen dollar van de hand zou hebben gedaan.

Zie de bijgevoegde fotogalerij voor een deel van de geveilde auto’s. Dubbelklikken levert een groter formaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beroemde collectie Ferrari’s van Kroymans weg [met fotoserie] - Automobielmanagement.nl

Beroemde collectie Ferrari’s van Kroymans weg [met fotoserie]

De beroemde collectie van bijzondere Ferrari’s heeft ons land verlaten. Het is het gevolg van het faillissement van Kroymans.

Het grootste gedeelte van Frits Kroymans’ verzameling is verkocht aan een Toyota-dealer in de VS.

Het gaat om de 21 auto’s uit de collectie van Frits Kroymans die waren ondergebracht bij een leasemaatschappij. Die auto’s hebben via de Brabantse handelaar Tonnie van der Velden een koper gevonden in de Verenigde Staten, zo meldt AutoWeek. Het zou gaan om een slordige 16,5 miljoen dollar.

Ogenschijnlijk weinig geld voor de 21 auto’s, temeer omdat bij de verzameling één van de 39 oorspronkelijke 250 GTO’s zat inbegrepen. Die auto alleen werd door sommigen alleen al meer waarde toebedeeld maar er zijn ook verhalen over ‘een verdwenen motor’. Het merendeel van de 21 auto’s is alweer doorverkocht; slechts enkele topstukken zijn vorige week per vliegtuig naar Noord-Californië vertrokken waar de nieuwe koper is gehuisvest. De nieuwe eigenaar, een grote Toyota-dealer, had al een 250 GTO die hij eerder dit jaar voor 26 miljoen dollar van de hand zou hebben gedaan.

Zie de bijgevoegde fotogalerij voor een deel van de geveilde auto’s. Dubbelklikken levert een groter formaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding