Stern boekt 3,3 miljoen euro winst

Stern heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een winst geboekt van 3,3 miljoen euro vergeleken met 4,2 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde met 6,8 procent naar 217,2 miljoen euro. In Q1 2021 is de negatieve invloed van covid-19 nog steeds merkbaar, aldus het beursgenoteerde bedrijf. Bovendien leidt een lagere bate uit Bovemij tot fors lagere overige bedrijfsopbrengsten.

Stern opent twee nieuwe SternPoint vestigingen

Dealergroep Stern verkocht in dit eerste kwartaal 21 procent minder personenauto’s dan een jaar eerder. Bij nieuwe bedrijfswagens is daarentegen een toename te zien van 7,8 procent. Stern zag het marktaandeel bij personenauto’s licht dalen van 4,6 naar 4,4 procent maar bij bedrijfswagens toenemen 6,5 naar 7,1 procent. Verder blijft ook de omzet schadeherstel, werkplaatsen en autoverhuur achter.

Digitaal platform

“Als gevolg van de pandemie is en blijft het besparen van onnodige en vermijdbare kosten een actueel onderwerp, evenals het efficiënter inrichten van de belangrijke bedrijfsprocessen. Dit geldt niet voor onze investeringen in digitale oplossingen. Die zijn naar voren gehaald en geïntensiveerd.” Dat zegt directievoorzitter Henk van der Kwast van Stern Groep in een toelichting op het kwartaalbericht. Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal de eerste occasions op het digitale platform. Daarop zijn nu ook de eindecontract leaseauto’s van strategische partner ALD Automotive te vinden. Van der Kwast: “Zowel het aantal leads als het aantal onderhoudsafspraken dat online wordt geboekt is fors gestegen. De komende maanden lanceren we opnieuw aanvullende services waarmee we consumenten steeds beter en gemakkelijker van dienst kunnen zijn.”

Margeverbetering

Voor heel 2021 maakt Stern nog steeds geen verwachtingen bekend. ‘’Wij verwachten de komende maanden verder herstel van onze afzetmarkten, maar de negatieve invloed van corona op de bedrijfsresultaten zal nog wel enige tijd aanhouden. Daarnaast is het goed mogelijk dat de geleidelijk aantrekkende vraag naar nieuwe auto’s de komende maanden nog niet leidt tot een duidelijk toenemende omzet in nieuwe voertuigen vanwege sterke signalen vanuit de autofabrikanten dat bepaalde onderdelen (computer chips) slechter leverbaar zijn dan verwacht. Dit kan betekenen dat de marges op nieuwe en gebruikte auto’s door toenemende schaarste verder verbeteren. De verwachte verdere margeverbetering, de toenemende vraag naar onderhoud en schadeherstel en de effecten van eerder ingezette kostenbesparingen kunnen de gevolgen van de verminderde beschikbaarheid van nieuwe voertuigen voor een deel opvangen.’’

Lees ook:
Stern Groep maakt ruim 35 miljoen euro brutowinst maar schrijft toch rode cijfers

Stern boekt 3,3 miljoen euro winst - Automobielmanagement.nl

Stern boekt 3,3 miljoen euro winst

Stern heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een winst geboekt van 3,3 miljoen euro vergeleken met 4,2 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde met 6,8 procent naar 217,2 miljoen euro. In Q1 2021 is de negatieve invloed van covid-19 nog steeds merkbaar, aldus het beursgenoteerde bedrijf. Bovendien leidt een lagere bate uit Bovemij tot fors lagere overige bedrijfsopbrengsten.

Stern opent twee nieuwe SternPoint vestigingen

Dealergroep Stern verkocht in dit eerste kwartaal 21 procent minder personenauto’s dan een jaar eerder. Bij nieuwe bedrijfswagens is daarentegen een toename te zien van 7,8 procent. Stern zag het marktaandeel bij personenauto’s licht dalen van 4,6 naar 4,4 procent maar bij bedrijfswagens toenemen 6,5 naar 7,1 procent. Verder blijft ook de omzet schadeherstel, werkplaatsen en autoverhuur achter.

Digitaal platform

“Als gevolg van de pandemie is en blijft het besparen van onnodige en vermijdbare kosten een actueel onderwerp, evenals het efficiënter inrichten van de belangrijke bedrijfsprocessen. Dit geldt niet voor onze investeringen in digitale oplossingen. Die zijn naar voren gehaald en geïntensiveerd.” Dat zegt directievoorzitter Henk van der Kwast van Stern Groep in een toelichting op het kwartaalbericht. Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal de eerste occasions op het digitale platform. Daarop zijn nu ook de eindecontract leaseauto’s van strategische partner ALD Automotive te vinden. Van der Kwast: “Zowel het aantal leads als het aantal onderhoudsafspraken dat online wordt geboekt is fors gestegen. De komende maanden lanceren we opnieuw aanvullende services waarmee we consumenten steeds beter en gemakkelijker van dienst kunnen zijn.”

Margeverbetering

Voor heel 2021 maakt Stern nog steeds geen verwachtingen bekend. ‘’Wij verwachten de komende maanden verder herstel van onze afzetmarkten, maar de negatieve invloed van corona op de bedrijfsresultaten zal nog wel enige tijd aanhouden. Daarnaast is het goed mogelijk dat de geleidelijk aantrekkende vraag naar nieuwe auto’s de komende maanden nog niet leidt tot een duidelijk toenemende omzet in nieuwe voertuigen vanwege sterke signalen vanuit de autofabrikanten dat bepaalde onderdelen (computer chips) slechter leverbaar zijn dan verwacht. Dit kan betekenen dat de marges op nieuwe en gebruikte auto’s door toenemende schaarste verder verbeteren. De verwachte verdere margeverbetering, de toenemende vraag naar onderhoud en schadeherstel en de effecten van eerder ingezette kostenbesparingen kunnen de gevolgen van de verminderde beschikbaarheid van nieuwe voertuigen voor een deel opvangen.’’

Lees ook:
Stern Groep maakt ruim 35 miljoen euro brutowinst maar schrijft toch rode cijfers