Bijna 3 miljoen euro winst voor Stern in derde kwartaal 

Stern Groep heeft in het derde kwartaal een winst gemaakt van 2,9 miljoen euro. Vorig jaar werd in die periode nog 3,2 miljoen verlies geleden. Over de eerste negen maanden komt Stern nu op een winst van 8 miljoen euro vergeleken met 1 miljoen verlies een jaar geleden.

Die verbetering is grotendeels te danken aan hogere marges op de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. De omzet steeg over negen maanden gezien met 7 procent naar 620 miljoen euro. Het marktaandeel bij personenauto’s is gestegen van 4,0 naar 4,3 procent en bij bedrijfswagens van 6,1 naar 6,3 procent. Verder telde de groep per 30 september 115 personeelsleden minder dan een jaar eerder, een daling met 7,1 procent.

Klantreis

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “De strategische keuze om de afgelopen jaren de balans tussen het netwerk van fysieke locaties en onze digitale dienstverlening meer in evenwicht te brengen, pakt uit conform verwachting. Met flink minder fysieke locaties weten we ons marktaandeel vast te houden. Het stroomlijnen van het vestigingennetwerk blijft cruciaal, waarbij de vrijkomende middelen zullen worden ingezet om de digitale klantreis toekomstbestendig te maken en ons eigen merk te laden”.

Optimistisch

Het auto- en mobiliteitsbedrijf is verder optimistisch voor de rest van dit jaar: ‘De beperkte beschikbaarheid van nieuwe auto’s zal er toe leiden dat de marges op nieuwe en gebruikte auto’s door toenemende schaarste voorlopig relatief hoog blijven. De gezonde marges, het herstel van de vraag naar onderhoud en schadeherstel en de effecten van eerder ingezette kostenbesparingen zullen de gevolgen van de verminderde beschikbaarheid van (nieuwe) voertuigen voor een groot deel kunnen compenseren. Daardoor verwachten wij dat de resultaten in Q4-2021 verder zullen verbeteren.’

Stellantis

Stern heeft daarnaast met Van der Linden van Sprankhuizen overeenstemming bereikt over de acquisitie van enkele Opel vestigingen in Noord-Holland. Deze acquisitie zal begin 2022 geëffectueerd worden. Het betreft twee Opel-locaties in Noord Holland (Purmerend en Hoorn) en twee Opel-agentschappen (Enkhuizen en Schagen). In de loop van 2022 zal Stern in lijn met de strategie van Stellantis haar activiteiten uitbreiden in de provincies Groningen en Drenthe. Dit betekent dat in die provincies naast Opel ook de andere Stellantis-merken gevoerd zullen gaan worden. De FCA (thans Stellantis) activiteiten in Amersfoort worden begin 2022 echter overgedragen aan Henri & Herman.

Lees ook:
Grootste dealerbedrijven steeds dominanter, Van Mossel verstevigt koppositie

Bijna 3 miljoen euro winst voor Stern in derde kwartaal - Automobielmanagement.nl

Bijna 3 miljoen euro winst voor Stern in derde kwartaal 

Stern Groep heeft in het derde kwartaal een winst gemaakt van 2,9 miljoen euro. Vorig jaar werd in die periode nog 3,2 miljoen verlies geleden. Over de eerste negen maanden komt Stern nu op een winst van 8 miljoen euro vergeleken met 1 miljoen verlies een jaar geleden.

Die verbetering is grotendeels te danken aan hogere marges op de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. De omzet steeg over negen maanden gezien met 7 procent naar 620 miljoen euro. Het marktaandeel bij personenauto’s is gestegen van 4,0 naar 4,3 procent en bij bedrijfswagens van 6,1 naar 6,3 procent. Verder telde de groep per 30 september 115 personeelsleden minder dan een jaar eerder, een daling met 7,1 procent.

Klantreis

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “De strategische keuze om de afgelopen jaren de balans tussen het netwerk van fysieke locaties en onze digitale dienstverlening meer in evenwicht te brengen, pakt uit conform verwachting. Met flink minder fysieke locaties weten we ons marktaandeel vast te houden. Het stroomlijnen van het vestigingennetwerk blijft cruciaal, waarbij de vrijkomende middelen zullen worden ingezet om de digitale klantreis toekomstbestendig te maken en ons eigen merk te laden”.

Optimistisch

Het auto- en mobiliteitsbedrijf is verder optimistisch voor de rest van dit jaar: ‘De beperkte beschikbaarheid van nieuwe auto’s zal er toe leiden dat de marges op nieuwe en gebruikte auto’s door toenemende schaarste voorlopig relatief hoog blijven. De gezonde marges, het herstel van de vraag naar onderhoud en schadeherstel en de effecten van eerder ingezette kostenbesparingen zullen de gevolgen van de verminderde beschikbaarheid van (nieuwe) voertuigen voor een groot deel kunnen compenseren. Daardoor verwachten wij dat de resultaten in Q4-2021 verder zullen verbeteren.’

Stellantis

Stern heeft daarnaast met Van der Linden van Sprankhuizen overeenstemming bereikt over de acquisitie van enkele Opel vestigingen in Noord-Holland. Deze acquisitie zal begin 2022 geëffectueerd worden. Het betreft twee Opel-locaties in Noord Holland (Purmerend en Hoorn) en twee Opel-agentschappen (Enkhuizen en Schagen). In de loop van 2022 zal Stern in lijn met de strategie van Stellantis haar activiteiten uitbreiden in de provincies Groningen en Drenthe. Dit betekent dat in die provincies naast Opel ook de andere Stellantis-merken gevoerd zullen gaan worden. De FCA (thans Stellantis) activiteiten in Amersfoort worden begin 2022 echter overgedragen aan Henri & Herman.

Lees ook:
Grootste dealerbedrijven steeds dominanter, Van Mossel verstevigt koppositie