Hedin Mobility neemt Finse Laakkonen Groep over

Het Zweedse Hedin Mobility heeft alle aandelen overgenomen van Veljekset Laakkonen en Bavaria Laakkonen. De transactie betreft alle auto-gerelateerde bedrijfsactiviteiten van de Laakkonen Groep, inclusief de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, aftersales, onderdelen, carrosserie- en spuitservices en ondersteunende diensten.

Laakkonen is één van de grootste autoretailers in Finland met een omzet van 615 miljoen euro en 855 werknemers in 21 dealerbedrijven verspreid over 15 steden. De acquisitie betekent de eerste stap van Hedin op de Finse markt waarmee ook twee merken, Skoda en Mazda, aan de al uitgebreide portefeuille worden toegevoegd.

Toekomst

Anders Hedin, eigenaar en CEO van Hedin Mobility Groep: “We zien ernaar uit om een nieuw hoofdstuk te beginnen in Laakkonen’s lange, succesvolle geschiedenis en samen te werken om een autoretailbedrijf dat klaar is voor de toekomst in Finland op te bouwen. Hedin Mobility Groep groeit sterk in Europa en we zijn erg blij om Laakkonen en haar medewerkers te verwelkomen.’’

Lees ook:
Hedin neemt Motor-Car Group over

Reageren
500 tekens over
Hedin Mobility neemt Finse Laakkonen Groep over - Automobielmanagement.nl

Hedin Mobility neemt Finse Laakkonen Groep over

Het Zweedse Hedin Mobility heeft alle aandelen overgenomen van Veljekset Laakkonen en Bavaria Laakkonen. De transactie betreft alle auto-gerelateerde bedrijfsactiviteiten van de Laakkonen Groep, inclusief de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, aftersales, onderdelen, carrosserie- en spuitservices en ondersteunende diensten.

Laakkonen is één van de grootste autoretailers in Finland met een omzet van 615 miljoen euro en 855 werknemers in 21 dealerbedrijven verspreid over 15 steden. De acquisitie betekent de eerste stap van Hedin op de Finse markt waarmee ook twee merken, Skoda en Mazda, aan de al uitgebreide portefeuille worden toegevoegd.

Toekomst

Anders Hedin, eigenaar en CEO van Hedin Mobility Groep: “We zien ernaar uit om een nieuw hoofdstuk te beginnen in Laakkonen’s lange, succesvolle geschiedenis en samen te werken om een autoretailbedrijf dat klaar is voor de toekomst in Finland op te bouwen. Hedin Mobility Groep groeit sterk in Europa en we zijn erg blij om Laakkonen en haar medewerkers te verwelkomen.’’

Lees ook:
Hedin neemt Motor-Car Group over