Emil Frey neemt ABD Holding over

Terwolde Holding, een dochterbedrijf van Emil Frey Nederland, gaat Renault/Nissan-dealer ABD Holding B.V. overnemen. Hierover bereikten partijen afgelopen week een akkoord.

De ABD Groep vertegenwoordigt in Friesland de merken Renault, Dacia en Nissan en is met Nissan ook actief in de provincie Groningen (Stadskanaal). Daarnaast heeft de ABD Groep met Qarnet en James Autoservice ook een universeel concept in huis. Behalve de ABD Groep maken ook Autoschade de Jong B.V. en ABD Autoschade B.V. onderdeel uit van ABD Holding B.V.

Historie

ABD heeft een rijke historie en is in 1975 gestart met het merk Nissan. De geschiedenis van de Renault-activiteiten gaat nog verder terug en vindt zijn oorsprong in Drachten en Sneek. Vandaag de dag is de ABD Groep actief met vestigingen in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Stadskanaal. Ook werkt de ABD Groep samen met een aantal operators en erkend reparateurs.

Schaalvergroting

ABD Holding eigenaar Wybe Kooistra is blij met de overname: “De schaalvergroting in de automotive zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden waar wij voor staan. Haar Terwolde Renault en Dacia activiteiten grenzen bovendien aan onze verzorgingsgebieden en daardoor zijn er synergievoordelen te behalen”. Kooistra zelf blijft na de overname beschikbaar om de overdracht in goede banen te leiden.

Lees ook:
Emil Frey opent nieuwe Mitsubishi-locaties in Frankrijk

Emil Frey neemt ABD Holding over - Automobielmanagement.nl

Emil Frey neemt ABD Holding over

Terwolde Holding, een dochterbedrijf van Emil Frey Nederland, gaat Renault/Nissan-dealer ABD Holding B.V. overnemen. Hierover bereikten partijen afgelopen week een akkoord.

De ABD Groep vertegenwoordigt in Friesland de merken Renault, Dacia en Nissan en is met Nissan ook actief in de provincie Groningen (Stadskanaal). Daarnaast heeft de ABD Groep met Qarnet en James Autoservice ook een universeel concept in huis. Behalve de ABD Groep maken ook Autoschade de Jong B.V. en ABD Autoschade B.V. onderdeel uit van ABD Holding B.V.

Historie

ABD heeft een rijke historie en is in 1975 gestart met het merk Nissan. De geschiedenis van de Renault-activiteiten gaat nog verder terug en vindt zijn oorsprong in Drachten en Sneek. Vandaag de dag is de ABD Groep actief met vestigingen in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Stadskanaal. Ook werkt de ABD Groep samen met een aantal operators en erkend reparateurs.

Schaalvergroting

ABD Holding eigenaar Wybe Kooistra is blij met de overname: “De schaalvergroting in de automotive zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden waar wij voor staan. Haar Terwolde Renault en Dacia activiteiten grenzen bovendien aan onze verzorgingsgebieden en daardoor zijn er synergievoordelen te behalen”. Kooistra zelf blijft na de overname beschikbaar om de overdracht in goede banen te leiden.

Lees ook:
Emil Frey opent nieuwe Mitsubishi-locaties in Frankrijk