Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Britse The Guardian. De Grenadier is een geesteskind van Sir Jim Ratcliffe die schatrijk is geworden met het chemische bedrijf Ineos. Met een vermogen van rond de 13 miljard euro is hij één van de rijkste mannen van Groot-Brittannië. Nadat Jaguar Land Rover in 2016 was gestopt met de oude Defender heeft Defender-enthousiasteling Ratcliffe het idee opgepakt om zelf een opvolger op de markt te zetten.

Ergernis

Die oer-typische Britse auto wordt tot ergernis van de Britten zelf niet in hun land gebouwd maar in Frankrijk. Ineos Automotive heeft daartoe eind vorig jaar de compleet ingerichte Smart-fabriek in Hambach overgenomen van Daimler. Maar de productie gaat minder voorspoedig van start dan werd gehoopt waardoor de lancering van de Grenadier enkele maanden uitgesteld moet worden.

Lees ook:
Britse miljardair mag Defender ‘namaken’
Overleg over verkoop van Franse Smart-fabriek in vergevorderd stadium